Le Petit Latin Amsterdam wint award!

Frankrijk, bistro

Frankrijk, bistroAfgelopen maandag 14 september was het dan zover. De uitslag van de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2015. Een verkiezing uitgeschreven door onder ander het magazine Leven in Frankrijk. Dit jaar konden Jacques en Julien Rouet van Le Petit Latin uit Amsterdam de award in ontvangst nemen. Volgens het juryrapport een restaurant waar eerlijk, authentiek, eenvoudig maar vooral lekker wordt gekookt. Jacques en Julien Rouet koken iedere dag vers met mooie producten die ze ’s ochtends op de markt inslaan.

Frankrijk, Amsterdam, bistro

Le Petit Latin zit verstopt in een souterrain op Nieuwezijdsvoorburgwal in het centrum van Amsterdam. Wanneer je binnen bent lijkt het alsof je in de Provence bent. Het ademt de sfeer van een echte Franse bistro. Jacques en Julien typeren de keuken als Mediteraneaans. Ze werken a la carte. De klant heeft dagelijks de keuze uit 5 voorgerechten, 5 hoofdgerechten en 5 desserts. Je kan dus zelf een menu samenstellen. Jacques of Julien geven je een persoonlijk advies over de Franse wijnen die ze schenken. Deze komen voornamelijk uit de Provence. Daarnaast schenken ze ook wijnen uit onder andere de Bourgogne.

Van Franse bodem feliciteert Le Petit Latin van harte met deze mooie prijs!

Le Petit Latin
Nieuwezijds Voorburgwal 306
1012 RV Amsterdam

www.restaurantlepetitlatin.nl