Le Petit Latin Amsterdam wint award!

Frankrijk, bistroAfgelopen maandag 14 september was het dan zover. De uitslag van de verkiezing van Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2015. Een verkiezing uitgeschreven door onder ander het magazine Leven in Frankrijk. Dit jaar konden Jacques en Julien Rouet van Le Petit Latin uit Amsterdam de award in ontvangst nemen. Volgens het juryrapport een restaurant waar eerlijk, authentiek, eenvoudig maar vooral lekker wordt gekookt. Jacques en Julien Rouet koken iedere dag vers met mooie producten die ze ’s ochtends op de markt inslaan.

Frankrijk, Amsterdam, bistro

Le Petit Latin zit verstopt in een souterrain op Nieuwezijdsvoorburgwal in het centrum van Amsterdam. Wanneer je binnen bent lijkt het alsof je in de Provence bent. Het ademt de sfeer van een echte Franse bistro. Jacques en Julien typeren de keuken als Mediteraneaans. Ze werken a la carte. De klant heeft dagelijks de keuze uit 5 voorgerechten, 5 hoofdgerechten en 5 desserts. Je kan dus zelf een menu samenstellen. Jacques of Julien geven je een persoonlijk advies over de Franse wijnen die ze schenken. Deze komen voornamelijk uit de Provence. Daarnaast schenken ze ook wijnen uit onder andere de Bourgogne.

Van Franse bodem feliciteert Le Petit Latin van harte met deze mooie prijs!

Le Petit Latin
Nieuwezijds Voorburgwal 306
1012 RV Amsterdam

www.restaurantlepetitlatin.nl

Auteur: Mireille den Hartog

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s