Blog viert 2-jarig bestaan!

Nou de titel zegt het al. In deze maand (oktober) bestaat mijn blog 2 jaar. Bedacht op een koude avond in Carcans (Frankrijk) terwijl ik door wat oude Franse magazines zat te bladeren. Nu 2 jaar later een blog met een redelijke reputatie binnen datgene wat ik doe. Mijn niche is natuurlijk niet zo groot, het bloggen over ‘producten’ van Franse bodem, dus het bereik is daarom ook iets minder. Ik ben geen beauty-, fashion-, lifestyle-, of foodblogger dus de bezoekersaantallen reiken niet tot aan het plafond maar met zo’n 4000 bezoekers per maand de laatste paar maanden mag ik denk ik niet klagen. Ik heb ze zien groeien, die bezoekersaantallen, mede dankzij een aantal mensen die mijn artikelen gingen delen via Facebook en Twitter. Sommige doen dat nog steeds trouw wat ik natuurlijk zeer wardeer.

Natuurlijk doe ik dat bloggen voor mijn lezers en volgers maar ook een klein beetje voor mezelf. Ik krijg er namelijk ontzettend veel energie van en wordt soms iets te over- enthousiast. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat ik naast mijn ‘Van Franse bodem’ blog een nieuw blog begonnen ben het Beleef Frankrijk blog. Een blog met ‘Franse’ hotspots in Nederland en Vlaanderen. Dat idee kwam weer op omdat ik in de afgelopen 2 jaar redelijk wat ‘Franse’ adressen heb vergaard en die graag wilde bundelen. Zo rol je van het een in het ander. Datzelfde geldt voor het uitkomen van mijn boek: ‘Achtergrond verhalen, feiten en weetjes van 57 ‘iconen’ van Franse bodem’. Van een idee, wat ik verstuurde naar het magazine ‘Leven in Frankrijk’, naar een heus boek uitgegeven via Edicola Publishers. Wie had dat allemaal gedacht 2 jaar geleden aan de keukentafel in Carcans (Frankrijk).

Champagne, amstel hotel, frankrijk, van franse bodem

En dan is er natuurlijk nog het bloggersleven zelf wat erg leuk is. Ik heb al gezegd dat ik geen food-, fashion- en lifestyleblogger ben want als je dat bent en een beetje goed dan wordt je om de haverklap uitgenodigd voor allerlei events. Nou das in mijn ‘Franse’ (blog)wereld nog niet zo. Komt misschien nog wel maar de afgelopen 2 jaar heb ik toch een aantal mooie hoogtepunten mogen meemaken vanwege mijn blog. Zoals de opening van FG Foodlabs in Rotterdam, de kleine publicatie in magazine ‘Leven in Frankrijk’, opening van de Le Creuset shop in Amsterdam, de Grand Cru proeverij in Krasnapolsky en de champagneproeverij in het Amstel Hotel.

Ik hoop dat ik nog lang door kan gaan met mijn blog en dat mijn energie blijft vloeien en mijn enthousiasme zo groot blijft als nu. Voor de afgelopen 2 jaar wil ik heel graag mijn volgers en lezers bedanken en iedereen die meegeholpen heeft aan het succes van het blog. Op naar nog zeker 2 mooie jaren samen! Bon anniversaire et Santé op Van Franse bodem!

10 reacties

  1. Gefeliciteerd met het 2-jarig bestaan van je bloc, altijd weer leuk om te lezen over de (mooie) dingen om ons heen. Steeds weer feest der herkenning, en nog veel succes, dat er nog vele blocs zullen volgen!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s