Slow food van Franse bodem in Amsterdam

Steve's stove

Ze zijn nog niet zo lang open, sinds september 2015, maar nu al een begrip in Amsterdam: het familiebedrijf Steve’s Stove. Een traiteur gespecialiseerd in stoofpotjes. Met nu al 3 vestigingen in de hoofdstad, bezorgen ze de met name drukbezette mensen, een voedzame maar vooral lekkere maaltijd. De ingrediënten voor deze maaltijden haalt Steve zo veel mogelijk uit de regio.

hert & boeuf

De stoofpotten vallen onder de noemer slow food. Aan de bereiding wordt veel aandacht besteed en kost ook nogal wat tijd, want volgens Steve’s Stove wordt een maaltijd extra lekker door langzame bereiding. Zo stoven een Kalfschotel en een Boeuff Bourguignon wel 12 uur en de Coq au Vin die op het menu staat 4 uur. Een aantal mooie gerechten van Franse bodem die op de ‘kaart’ staan van Steve’s Stove.

coq au vin

Naast onder andere deze stoofschotels, bieden ze ook overheerlijke lunchbroodjes, zoals Broodje Boeuff. Ook verkopen ze allerlei bijproducten, zoals zelfgemaakte uienchutney. Deze is nu al een begrip in Amsterdam west! Je kan de stoofpotten en broodjes zelf gaan halen op Kinkerstraat 73, Beethovenstraat 92 of Czaar Peterstraat 135b, maar bezorgen doet Steve’s Stove ook via Tante Bep.

Meer informatie over dit leuke familiebedrijf: www.stevesstove.nl

image006

Wil je nou lekker zelf aan de slag met het maken van een overheerlijke Coq au vin? Hieronder de link.

https://vanfransebodem.nl/2013/12/08/le-creuset-pan-en-coq-au-vin/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s