Parijs in de sneeuw

De winter is hier in Nederland nog niet echt begonnen. In Groningen is er enkele dagen ijzel geweest en in Limburg is wat sneeuw gevallen, maar dan houdt het wel zo’n beetje op. Ik hoor het jullie zeggen: ‘de winters van vroeger die waren pas koud en met sneeuw’. Op de website Paris en Images vond ik een aantal leuke oude foto’s van Parijs in de sneeuw, ‘toen de winters nog echte winters waren’. Paris en Images is trouwens een fantastische website met daarop vooral oude foto’s en beelden van Parijs. Houd je van vintage en Parijs dan moet je zeker een kijkje nemen. Het beeld hieronder heeft niks met winter te maken, maar vond ik zelf erg leuk vanwege de brilletjes en het feit dat hij ingekleurd is. De foto is gemaakt door de Franse fotograaf André Zucca in mei 1942 in Jardin de Luxembourg te Parijs.

van franse bodem

 

Parijs in de sneeuw van 1919 tot 1958

Parijs in de sneeuw

De sneeuwschuiver van weleer. Parijs, november 1919.

Parijs in de sneeuw

Place de l’Opéra 1939-1945.

Parijs in de sneeuw

Metrostation ‘Porte de Versailles’ 1920.

Parijs in de sneeuw

Deden ze toen ook al, stoepje vegen. Winkeliers vegen hun trottoir, 21 december 1938.

 

Parijs in de sneeuw

Place de la Madeleine, sneeuwpop maken, 1939-1945.

.

Vervlogen tijden, de melk wordt rondgebracht, 1941.

Parijs in de sneeuw

Place de l’Opéra, 10 mars 1958.

 

De beelden komen van de pagina PARISENIMAGES. http://www.parisenimages.fr

 

Op deze site staan ook allerlei tentoonstellingen vermeld die iets met fotografie te maken hebben. Zo is er tot 31 maart in de bibliotheek van Parijs een tentoonstelling te zien over toeristen in Parijs. Parijs was rond 1900 een van de eerste ‘toeristen’-bestemmingen. Dit was vaak weggelegd voor de ‘rijken’ der aarde.  Vandaag de dag komen er duizenden toeristen naar de lichtstad. Deze ontwikkeling is goed en mooi in beeld gebracht middels deze expositie.

Galerie des Bibliothèques de la Ville de Paris , 22 rue Malher Paris. Open van 13.00 tot 19.00 uur van dinsdag tot zondag.

21169-7_CorpsActuBonsBaiser

Jaren’ 50. Toeristen kijken al ijs etend naar de Eiffeltoren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s