#Version Française

#VERSIONFRANÇAISE
avec Katherina Marx.

Een van mijn favoriete TV programma’s van TV 5 MONDE is #Version Française. Ik kijk er erg graag naar omdat 1. het Nederlands ondertiteld is en 2. het heeft een rubriek waarin vaak een product van Franse bodem wordt besproken.

la maison du Pastel

Zo is La Maison du Pastel langsgekomen, de Carré van Hermès en komt aanstaande zondag de Aigle regenlaars voorbij. Elke zondag om 20.00 uur kan je dus afstemmen op de TV5 MONDE zender om je even te laten onderdompelen in de Franse chic.

Schermafbeelding 2016-02-25 om 17.56.31

#Version Française

Mode, design, gastronomie en art de vivre,  van alles komt voorbij in een half uur tijd. De presentatie is in handen van Katherina Marx, een pittige blondine. Zij gaat langs bij gasten, bedrijven en ateliers en is een soort ambassadrice van het Franse product.

Ik zou het een geweldig programma vinden om hier in Nederland te maken en dan langs te gaan bij al die mooie producten van Franse bodem, designers en trendy plekken. Voorlopig is dat een droom en kijk ik gewoon met veel plezier elke zondagavond naar #Version Française. Met stiekem in mijn achterhoofd…#Version Van Franse bodem.

 

Alemaal kijken dus zondag om 20.00 uur naar #Version Française op TV 5 MONDE. Bon plaisir!

Volg ze op Facebook: https://www.facebook.com/versionfrancaisetv5/?fref=ts

Beeldmateriaal: TV5 MONDE, merci Tineke!

6 reacties

 1. Hallo mireille, andere leuke programma s zijn des racines et des ailes meestal over franse departementen en Panama : stadsportretten, vaak over wijken in parijs! Groet Helga Beij Kengen Ps leuk: franse bodem!

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Like

 2. Beste Mireille, als echte francofiel volg ik trouw je berichten. Je gaat heel gepassioneerd met de franse cultuur om. Ik geniet ook van de franse producten en zie ook #version française op TV5 Monde. Als ik je laatste bericht lees, zou je, op TV, Frankrijk (haar producten) graag willen promoten voor Nederlands publiek. Ik hoor wel als ik het verkeerd heb. Dat is wel iets anders dan eigen (franse) producten in Frankrijk promoten voor een internationaal publiek, wat TV5 Monde doet. Je droom blijft een droom.

  Geliked door 1 persoon

  • Hoi Hans, je hebt het helemaal goed. Maar waaorm niet zo’n programma op de Nederlandse TV. Er zijn genoeg programma’s op de Nederlandse TV over Frankrijk als vakantieland en waarom Frankrijk niet eens anders belichten dan dat. De Fransen zijn trots op hun Franse producten en de meesten hebben een prachtige historie en zijn ook daar ontstaan waar ze ontstaan zijn. Dat is toch een mooi gegeven om eens te belichten? Lijkt mij iig erg interessant. Maar dromen mag toch? Groetjes Mireille

   Ilja Gort heeft trouwens ook zo’n soort programma op oproep MAX alleen dan over de wat algemenere producten zoals camembert, croissants en herbes de Provence.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s