Frankrijk, een liefdesgeschiedenis

van Franse bodem

Vandaag geen blogartikel over een ‘product’ van Franse bodem, maar over een boek dat over ‘La France’ zelf gaat. Op 7 april aanstaande verschijnt  bij Uitgeverij Balans het boek: FRANKRIJK, een liefdesgeschiedenis van Hendrickje Spoor.

Van Franse bodem

Hendrickje Spoor verlaat op een dag haar Nederlandse echtgenoot. Ze houdt van een ander, met hartstochtelijke liefde, die niet langer te ontkennen valt. Het is geen sentimentele bevlieging. Ze besluit haar gevoelens achterna te gaan en pakt haar koffers. Alles wat vertrouwd is laat ze achter en ze stapt op de trein. Op weg naar haar grote liefde. Geen man, geen vrouw, maar een land, een manier van leven, namelijk ‘La Douce France’. Met als kloppend hart: Parijs.

van franse bodem

Maar hoe is het als je droom werkelijkheid wordt? Hoe ziet het echte Franse leven eruit? De problemen die je had uit het verleden, los je niet op met een vertrek uit Nederland. Er zijn nieuwe vergissingen en verkeerd ingeslagen paden. Met een aanstekelijke pen en rake observaties neemt Hendrickje de comédie humaine op die het leven in Frankrijk is. Van de sport tot het parkeren, tot de kunst van het flaneren, van de regels voor vriendschap tot de voetregels van de taal, van de dwingende culinaire voorschriften, tot de valkuilen van de erotiek. Ze gaat met grote openhartigheid in op het avontuur van haar eigen bestaan in het mooie Frankrijk.

Hendrickje Spoor (1963) woont en werkt in de Bourgogne. In 2015 verscheen van haar het boek Vader en dochter. Een ingrijpend portret van de bijzondere verhouding tussen haar en haar vader.

van Franse bodem

FRANKRIJK, een liefdesgeschiedenis | Hendrickje Spoor | ISBN 978-94-6003-107-6 | Paperback | 16,95 | Verschijningsdatum: 7 april 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s