-Gesloten- Van Franse bodem bezoekt de Franse winkel Gorinchem

IMG_0190

Midden in het centrum van Gorinchem, kan je je voor even in La Douce France wanen. In een klein pand in de Tinnegietersteeg zit namelijk de leuke en sfeervolle winkel; De Franse winkel. Al een tijdje stond het op mijn programma om ze een bezoekje te brengen. Een paar weken geleden had ik er op een zaterdag eindelijk eens tijd voor. Bij binnenkomst proefde ik al meteen de Franse sfeer, een grote bak met knoflook lokte mijn aandacht en de geur van vers stokbrood kwam mij tegemoet.

IMG_0202

Zowel stokbrood als croissants worden op zaterdag vers aangeleverd aan de Franse winkel. Verder verkopen ze er sardines, thee, wijn, fleur de Sel, confiture en frans aardewerk. De Franse winkel ziet in 2012  het levenslicht. De eigenaren hadden een aantal jaren in Frankrijk gewoond en waren teruggekeerd naar Nederland. Omdat ze het Franse gevoel misten, begonnen ze een winkel met producten van Franse bodem.

IMG_0193

In die 4 jaar tijd is De Franse Winkel uitgegroeid tot een gezellig, sfeervol en intiem ‘buurtwinkeltje’, waar je dat Franse flesje wijn of stukje Savon de Marseille komt kopen. Tijdens mijn bezoek kwam menig Gorinchemer dan ook langs voor de verse knoflook, croissants en mooie stukken Savon de Marseille. Na een geanimeerd gesprek met de eigenaren van de Franse winkel verlieten we deze sfeervolle zaak met in mijn tas een heerlijk potje rillettes de canard, gekregen van de eigenaresse. Wat een genot deze winkel! Om in de Franse sfeer te blijven…ze hebben ook een webshop, ook leuk!

IMG_0201

De Franse winkel | Tinnegietersteeg 10 | Gorinchem | www.fransewebwinkel.nl

IMG_0206

2 reacties op ‘-Gesloten- Van Franse bodem bezoekt de Franse winkel Gorinchem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s