-Gestopt- Franse sfeer bij Robbies Den Bosch

van franse bodem

Het zal niemand ontgaan zijn, de grote tentoonstelling van Jeronimus Bosch in Den Bosch. Nu wilde mijn zoon niet zo zeer naar die tentoonstelling, maar naar die in het Stedelijk Museum van Den Bosch. Dus wij naar Den Bosch toe. Een stad die ik wel ken, maar ook weer niet. Op de bestemming aangekomen bleek het allemaal wat moeilijk om binnen te komen en was de tentoonstelling in het Stedelijk Museum er langer dan we dachten.  We gaan dus op een later tijdstip nog wel eens terug, wanneer het allemaal wat minder druk is. Tijd voor een drankje of kopje koffie dachten we zo en liepen we een straatje in, de Verwersstraat. Daar belanden we bij de winkel Robbies.

van Franse bodem

Ik werd aangetrokken door de etalage en de entree van de winkel. De winkel is namelijk gehuisvest in het voormalig bankgebouw van Lentjes & Drossaerts. De kluis van de gewezen bank is nog zichtbaar achterin de winkel, leuk gedecoreerd nu door Robbies. Het is zelfs mogelijk om in de kluis te verblijven met een gezelschap en te genieten tussen alle kluisjes van een ontbijt, lunch, brunch, diner of borrel.

van Franse bodem

Bij het betreden van de winkel komt de geur van lavendel en zeepjes je tegemoet, met op de achtergrond Franse chansons. Ik loop wat rond in de winkel waar je onder andere kleding, koekjes, brocante, manden, water en body producten kan kopen.

IMG_0922 kopie

Aan de zijkant van de winkel bevindt zich het café. Hier kan je een kopje koffie drinken, maar ook overheerlijk lunchgerechten en zelf een echt Frans ontbijten nuttigen.

van Franse bodem

De winkel is een onderscheidende ontmoetingsplek, met een oppervlak van 1000m2. Je kunt er lekker rondkijken, iets drinken en eten, maar ook aan de grote tafel in het cafégedeelte met je laptop zitten om te werken. De drijvende kracht, creatief brein en entrepreneur achter Robbies is Nikkie Wolfs, 33 jaar en een zeer gedreven vrouw met passie. De naam Robbies komt van Rebels, Ondernemend, Beminnelijk, Bijzonder, Inspirerend, Energiek en Stoer.

van Franse bodem

Ieder seizoen laat Nikkie Wolfs zich inspireren door het beste uit La Douce France. Nu is dat Saint Tropez. De styling in de winkel wordt tot in detail uitgewerkt. Zo komen de kleuren licht blauw, licht groen en natuurtinten, zoals zand terug in de winkel. Ruik je de geuren van lavendel en kan je voelen aan linnen stoffen. Ook veranderen de merken mee met het thema van het seizoen. Tijdens het Saint Tropez thema zie je de merken Blaumax (kleding), Lucky (kleding), Le Specs (zonnebrillen), Blonde of Saint-Tropez (bier) en Affari (woonaccessoires).

van Franse bodem

Robbies is een zeer leuke plek om te vertoeven, het heeft een geweldige sfeer en een prachtige stijl. Een mix van oud, nieuw en retro. Je doet er nieuw ideeën op en ziet nieuwe en bekende producten. Het is een klein feestje wanneer je je in deze winkel begeeft. Een echte hotspot dus. Er zijn regelmatig activiteiten in de winkel, zoals bij het uitkomen van de nieuwe kaart, dan is er livemuziek en een proeverij.

van franse bodem

Meer informatie: http://www.robbies.nl

Robbies | Verwersstraat 33 | Den Bosch

Geopend van maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur en op zondag van 11:00 tot 18:00 uur.

van franse bodem

2 reacties op ‘-Gestopt- Franse sfeer bij Robbies Den Bosch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s