– Gestopt – Son of a Croque Amersfoort

Op de hoek van de Varkensmarkt, in het historische centrum van Amersfoort, zit sinds 2 maanden Son of a Croque. Een eetgelegenheid waar je de Franse croques kunt eten in een modern jasje.

Zware Jongens_StanKoolen Photography_Son of a Croque_37.jpg

Nee, het zijn zeker geen vieze kleffe prefab tosti’s uit een plastic verpakking, maar een overheerlijk warm geroosterd ‘broodje’ met dagverse ingrediënten er tussen. Het speciaal voor Son of a Croque ontwikkelde zuurdesembrood, wat ze daar voor gebruiken, komt van bakkerij Vroeg in Bunnik. Het grote geheim van de smid is dat dit brood geen water bevat. Vervolgens worden de croques gebakken in speciale ovens.

IMG_6377.jpg

Je kan de croque’s niet bestellen via een kaart, maar je scheurt van een soort prikbord je keuze af. Er zijn zo’n 14 soorten croques te bestellen, die je ook weer kunt variëren met onder andere verschillende soorten kaas.

IMG_2015.JPG

Ze zijn er van hartig naar zoet en van vega naar vlees. Keuze genoeg dus. Door dit scheursysteem zie je wel meteen welke croques populair zijn en welke niet.

img_6372

Naast de croques hebben ze op de toonbank allerlei producten te koop die je kunt nuttigen bij de croques, maar ook cadeau kunt geven. Zo hebben ze hun eigen Heinz Sonny tomaten-ketchup, pickles, gedroogde worst van Brandt&Levie en homemade  Sonny aardappelchips.

img_6376

Het interieur is hip en modern, waarbij vooral de verlichting aan het plafond een blikvanger is. Simpele peertjes in goudkleurige pijpen belijnen mooi de lengte van het pand.

zware-jongens_stankoolen-photography_son-of-a-croque_02

Alles bij Son of a Croque straalt klasse en doordachtheid uit. Dat zie je bijvoorbeeld aan de zwarte parasollen die buiten staan. Daarop staat Sonny, hartje, Marie. Son of a Croque schenkt namelijk onder andere het water van Marie-Stella-Maris en heeft ook de zeeppompen van dit Amsterdamse bedrijf in de toiletten staan. Een leuke manier om deze ‘samenwerking’ in beeld te brengen.

img_6382

Son of a Croque is the place to be, want je kunt er heerlijk in alle rust van je kopje koffie en croque genieten, terwijl je bijvoorbeeld aan het werk bent op je laptop. Maar het is ook een gezellige plek om met vrienden, familie of collega’s de lunch te gebruiken.

img_6374

Houd Son of a Croque in de gaten, want ze hebben uitbreidingsplannen in Nederland en zelfs in Duitsland. Daarnaast strijden ze mee voor de Best Hospitality Concept prijs uitgegeven door het magazine Entree. In deze categorie wordt gekeken naar het horecabedrijf dat een ijzersterk, vernieuwend en trendbepalend concept neerzet. De genomineerden zijn allemaal onderscheidend en hun ideeën dienen als verrassende inspiratie voor de branche. Het interieur sluit vanzelfsprekend nauw aan op het concept.

img_6380

Son of a Croque | Arnhemsestraat 2 | Amersfoort

Meer informatie over Son of a Croque: www.sonofacroque.com

Zware Jongens_StanKoolen Photography_Son of a Croque_16.jpg

Fotografie: Stan Koolen en Van Franse bodem

Concept: Zware Jongens www.zwarejongens.com

 

 

Een reactie op “– Gestopt – Son of a Croque Amersfoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s