Voorstelling Jeanne d’Arc door Het Nationale Toneel

Volgend jaar, vanaf 7 februari  2017 tot met met 30 april 2017, toert het Nationale Toneel 3 maanden door het land met de voorstelling Jeanne d’Arc. In de maand februari speelt Het Nationale Toneel dit meesterwerk voornamelijk in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Daarna gaan ze rondtoeren door heel het land, van Zutphen tot Amsterdam en van Heerlen tot Groningen.

Albert_Lynch_-_Jeanne_d'Arc.jpg

Het stuk is geschreven door Friedrich Schiller die Jeanne d’Arc zijn romantische tragedie noemde. In dit meesterwerk laat hij zien hoe de feilbare, veranderlijke mens ten onder gaat aan zijn eigen opvattingen. Theu Boermans regisseert deze grootse, ontroerende en spannende voorstelling met Sallie Harmsen in de titelrol.

 

De voorstelling Jeanne d’Arc door Het Nationale Toneel

De voorstelling speelt zich af in Frankrijk. Na bijna honderd jaar oorlog is Frankrijk zo goed als vernietigd door de Engelsen. Dan verschijnt er een stralend meisje uit de provincie: Jeanne d’Arc, die beweert de opdracht van God te hebben gekregen de Engelsen te verdrijven.

727fd600-d858-4125-8586-7a7cf92f708b_2124.jpg

Tot ieders verbazing leidt ze de restanten van het Franse leger naar Orléans en vandaar naar de overwinning. Jeanne wordt hét symbool van hoop. Ze ontmoet de jonge Engelse luitenant Lionel op het slagveld. Ze kan hem niet doden, want ze voelt plots liefde en medelijden voor hem. Hierdoor is Jeanne niet meer in staat haar goddelijke opdracht uit te voeren. Met een ultieme krachtinspanning stort ze zich in een laatste veldslag en raakt dodelijk gewond.

Meer info over tickets en speellocaties: http://www.nationaletoneel.nl/jeanne-darc#close

Weet jij een leuke Franse activiteit hier op Hollandse bodem dat op dit blog past? Laat dan hieronder een reactie achter of mail mij naar info@uneontwerpstudio.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s