Het hele jaar kaasfonduen in Amsterdam

Ik was het kaasfondue-restaurant in Amsterdam al tegengekomen via de social media maar nu trof ik het ook in de krant aan. Bistrot des Alpes heet het en je kunt er onder andere kaasfonduen en racletten. Kaasfonduen is een echte groepsbezigheid, je doet dit niet zo snel in je eentje. Meestal eet je het samen met andere en prik je het brood aan een fonduevork waarna je het in de kaasfondue doopt.

Het woord fondue is afgeleid van het Franse woord fondre wat smelten betekent. Het gerecht komt uit de Alpenstreek en ontstond in de 18e eeuw. Deze simpele schotel van boeren ontstond toen deze de restjes kaas gingen opsmelten en vermengden met wat melk. In de loop van de tijd werd de melk vervangen door wijn en één van de kazen die nu echt in een kaasfondue hoort is de Gruyere kaas.

shutterstock_484573447

 

Om te genieten van dit oude gerecht kan je nu dus terecht in Amsterdam. Je waant je in een chalet uit de Franse Alpen en er worden typische gerechten uit de Savoie bereidt. Het is gevestigd in de Utrechtsedwarsstraat op een steenworp afstand van Carré, het Rembrandtplein en de culinaire Utrechtsestraat. Een mooi adres dat zeker bij de Franse hotspots in Nederland wordt bijgeschreven.

Meer weten: www.bistrot-des-alpes.nl

3 reacties op “Het hele jaar kaasfonduen in Amsterdam”

  1. De Witte Raaf Avatar
    De Witte Raaf

    Kan om 10.00 uur, dus dan wordt 13 april a.s. 10.00 uur

    Groet

    Josje

    Like

  2. 3 nieuwe Franse hotspots in Amsterdam – van Franse bodem Avatar

    […] Bistro des Alpes (kaasfonduerestaurant) […]

    Like

Plaats een reactie

Franse adressen in Nederland

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.

Prenons contact

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken