Het hele jaar kaasfonduen in Amsterdam

Ik was het kaasfondue-restaurant in Amsterdam al tegengekomen via de social media maar nu trof ik het ook in de krant aan. Bistrot des Alpes heet het en je kunt er onder andere kaasfonduen en racletten. Kaasfonduen is een echte groepsbezigheid, je doet dit niet zo snel in je eentje. Meestal eet je het samen met andere en prik je het brood aan een fonduevork waarna je het in de kaasfondue doopt.

Het woord fondue is afgeleid van het Franse woord fondre wat smelten betekent. Het gerecht komt uit de Alpenstreek en ontstond in de 18e eeuw. Deze simpele schotel van boeren ontstond toen deze de restjes kaas gingen opsmelten en vermengden met wat melk. In de loop van de tijd werd de melk vervangen door wijn en één van de kazen die nu echt in een kaasfondue hoort is de Gruyere kaas.

shutterstock_484573447

 

Om te genieten van dit oude gerecht kan je nu dus terecht in Amsterdam. Je waant je in een chalet uit de Franse Alpen en er worden typische gerechten uit de Savoie bereidt. Het is gevestigd in de Utrechtsedwarsstraat op een steenworp afstand van Carré, het Rembrandtplein en de culinaire Utrechtsestraat. Een mooi adres dat zeker bij de Franse hotspots in Nederland wordt bijgeschreven.

Meer weten: www.bistrot-des-alpes.nl

3 reacties op “Het hele jaar kaasfonduen in Amsterdam”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: