Franse films tijdens filmfestival Film by the Sea Vlissingen

Vanaf 8 september is er weer het Film by the Sea festival. Een festival voor film en literatuur in de havenstad Vlissingen. Al sinds 1999 bestaat het festival en jaarlijks trekt het festival ruim 43.000 bezoekers die zich tien dagen lang kunnen onder dompelen in het beste wat film en boek te bieden heeft.

FbtS_logo_zwart.jpg

Onderdeel van het festival is Vive La France, dat op zaterdag 9 september wordt geopend. Al vanaf het prille begin maken Franse films onderdeel uit van het festival en sinds 2013 is het idee ontstaan om een competitie in te stellen voor de beste Franstalige film. Dit jaar strijden 12 nieuwe Franstalige films voor deze prestigieuze prijs die op vrijdag 15 september wordt uitgereikt. De jury die dat mag gaan beoordelen wordt gevormd door leden van de Alliance Française en ondersteund door het l’ Assemblée Nationale de France (de Franse Tweede Kamer) , UNIFRANCE en TV5MONDE.

dalida_small_131479648882790880_big.jpg

Weten welke Franstalige films er draaien tijdens het Film by the Sea festival en die dus meedingen naar de prijs: https://www.filmbythesea.nl/het-festival/events/opening-vive-la-france De films zijn meerdere keren in de week van 9 -15 september te zien. Meer weten over het Film by the Sea festival. Kijk op: www.filmbythesea.nl

Wilt u ook na Film by the Sea blijven genieten van Franstalige films, kijk dan iedere donderdag en zondag om 21:00 naar een Nederlands ondertitelde film op kanaal: Ziggo 71, KPN 70, Caiway 41, Delta 500 Vodafone 421. Zie ook: www.europe.tv5monde.com/nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s