Frankrijk
Een reactie plaatsen

Franse kunstenaar Christian Boltanski in Oude Kerk in Amsterdam

Tip van een fervent lezer van mijn blog, de tentoonstelling NA van de Franse kunstenaar Christian Boltanski!

Vanaf vrijdag 24 november 2017 tot zondag 29 april 2018 is er in de Oude Kerk in Amsterdam een bijzondere tentoonstelling te zien van de Franse kunstenaar Christian Boltanski. De tentoonstelling heeft de naam NA en bestaat uit 50 installaties. Het zijn zwarte tombes van verschillende formaten die verrijzen boven een aantal van de 2200 bestaande grafstenen in de Oude kerk. Hierdoor ontstaat er een nieuwe architectonische laag. Tussen de tombes door lopen zogenaamde ‘lopende figuren’ die de bezoeker vragen stellen over het leven. In het middenschip van de kerk liggen gedragen jassen van Amsterdammers die dezen weer terugkrijgen na de tentoonstelling. Meer informatie over de tentoonstelling en het programma, klik hier

Christian-Boltanski-in-Oude-Kerk-3-720x1080.jpg

foto: Maarten Nauw

Oude kerk | Oudekerksplein (wallen) | Amsterdam

prijs: 10 euro
(mjk, vrienden van de oude kerk, icom card, I Amsterdam citycard, stadspas vrij entree)
openingstijden: dagelijks 10 – 18 uur m.u.v. zondag 13 – 17:30 uur

Gepost in: Frankrijk

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s