Het is weer tijd voor de Beaujolais Nouveau

Morgen is het weer zover… de Beaujolais Nouveau/ Primeur mag dan weer verkocht worden. Beaujolais Nouveau is een jonge wijn van de pas geoogste druiven uit de Beaujolais streek. Op de derde donderdag van de maand november wordt ie gelanceerd. De wijn wordt gemaakt van de gamay druif. Deze geeft een lichte, fruitige wijn. Santé!bg-nouveaux-acc-2017.jpg

Elk jaar laat de organisatie van Beaujolais Nouveau door een kunstenaar een poster /beeldmerk ontwerpen. Dit jaar is die gemaakt door de modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac. Het beeld vertelt ons de ontmoeting tussen Beau Jolais en Belle Jolie op deze derde donderdag van november, en verwijst naar delen en broederschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s