Frankrijk
Een reactie plaatsen

Het is weer tijd voor de Beaujolais Nouveau

Morgen is het weer zover… de Beaujolais Nouveau/ Primeur mag dan weer verkocht worden. Beaujolais Nouveau is een jonge wijn van de pas geoogste druiven uit de Beaujolais streek. Op de derde donderdag van de maand november wordt ie gelanceerd. De wijn wordt gemaakt van de gamay druif. Deze geeft een lichte, fruitige wijn. Santé!bg-nouveaux-acc-2017.jpg

Elk jaar laat de organisatie van Beaujolais Nouveau door een kunstenaar een poster /beeldmerk ontwerpen. Dit jaar is die gemaakt door de modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac. Het beeld vertelt ons de ontmoeting tussen Beau Jolais en Belle Jolie op deze derde donderdag van november, en verwijst naar delen en broederschap.

Gepost in: Frankrijk

door

Grafisch vormgever en eigenaar van www.vanfransebodem.nl. Een website over alles wat er op Frans gebied gebeurt in Nederland zoals Franse hotspots, Franse films, tentoonstellingen, Franse boeken en events. Je vindt het op Van Franse bodem. Auteur van de boeken: 57 'iconen' van Franse bodem, Cahier de France en Gironde, kust tot wijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s