Alle Fransen aan de stroopwafel!

Al ruim 15 jaar is Maarten Hendriks vanuit de Bourgogne druk doende de Fransen aan de stroopwafel te krijgen. In Frankrijk zijn stroopwafels – en zeker 15 jaar geleden – nog een redelijk onbekend koekje. Inmiddels zijn er bij enkele grote supermarchés wel stroopwafels te krijgen, maar de geur, smaak en samenstelling zijn niet te vergelijken met de echte ouderwetse Hollandse ambachtelijke stroopwafels die wij kennen. En dus besloot Maarten de Hollandse stroopwafel naar Frankrijk te halen. Een echte Hollandse ambachtelijke verse stroopwafel, die krokant is, maar toch zacht en een heerlijke geur verspreid. Onder de naam Gaufres d’or verkoopt het bedrijf van Maarten de stroopwafels in Frankrijk. En ja, ze komen uit Nederland en worden gemaakt bij een van de laatste kleine ambachtelijke stroopwafelbakkers van Nederland.

29793396_2057821527580237_1109031805039673344_n

Om de stroopwafel in Frankrijk aan de man te brengen, moest er een naam verzonnen worden en liefst eentje die door de Fransen makkelijk uit te spreken is. Via het woordenboek stuitte Maarten op de term Gaufres d’or. Daarnaast werd nagedacht over een lokatie om de stroopwafels te gaan verkopen. Aangezien de Fransen ervan houden om op markten, brocantes, feesten en partijen lekker te eten en te drinken, kwam Maarten op het idee om op dagmarkten te gaan staan. Er werd een stand ontwikkeld,  wafelijzer en de ingrediënten werden ingekocht en off we go. Het was meteen een daverend succes en al snel kwam Maarten op het idee om er een een franchise model van te maken.

29472187_2036797656349291_8455225622820552704_n

Na 15 jaar is Maarten nog steeds actief, maar heeft wel een aantal zaken overgedragen aan anderen. Zo zijn vanuit Quincerot in de Cote d’or Marc en Astrid Strategier druk bezig overal in Frankrijk nieuwe Gaufres D’or bakkers te werven: zij zoeken Fransen, Nederlanders en mensen uit alle andere windstreken streken om in een straal van 30 tot 40 km rond hun woonplaats met een standje van Gaufres d’or als zelfstandige franchisenemers de Fransen massaal aan de stroopwafel te helpen. De potentiële franchisenemers moeten wel een kleine investering plegen alvorens ze aan de slag kunnen, het materiaal, de stand en een eerste pallet met stroopwafels zijn natuurlijk niet gratis. Voor een bedrag van €5.400 excl. BTW ben je de eigenaar van een complete stand met alle benodigde apparatuur, een wafelijzer, een grote gasfles, aansluitingen, een uitgebreid handboek, alle benodigde brieven voor de Franse autoriteiten in uw omgeving en een pallet vol met ambachtelijke stroopwafels, deeg en stroop. Ook al het reclamemateriaal, visitekaartjes, promotiemateriaal is inbegrepen. Bovendien krijg je een training: hoe werkt de stand, hoe bak ik lekkere wafels, hoe werkt het op de markt en hoe neem ik contact op met de plaatselijke autoriteiten?

13501999_1328562033839527_3753021728008417592_n

Lijkt het je ook wat om als franchisenemer aan de slag te gaan met de Gaufres d’or?
Neem dan contact op met: marc@gaufresdor.com voor Frankrijk en België of via info@gaufresdor.com voor alle overige landen in Europa. Zij dagen u uit om samen met hen Europa te veroveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s