In de voetsporen van D-Day

Vanaf morgen is de 6 delige serie In de voetsporen van D-Day te zien. Een dag die zich afspeelde op Franse bodem. In de serie reist presentator Philip Freriks 75 jaar na D-Day mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Hij reconstrueert aan de hand van archiefmateriaal, dagboekfragmenten en persoonlijke ervaringen van geallieerden en Duitsers, de voorbereidingen, het verloop en de nasleep van de dag die onze geschiedenis voorgoed heeft veranderd. De serie is dus vanaf morgen 26 april te zien om 21.10 uur op NPO 2. 
Op 6 juni 1944 staan bijna 4 miljoen soldaten aan geallieerde zijde en 1,4 miljoen aan Duitse zijde lijnrecht tegenover elkaar. De invasie op D-Day op de stranden van Normandië, de start van Operatie Overlord, is het resultaat van jarenlange voorbereidingen. Met als einddoel: het bevrijden van bezet Europa en het verslaan van Nazi-Duitsland.

De hoofdrolspelers hebben lange wegen afgelegd om elkaar uiteindelijk tegen te komen op de stranden van Normandië. Philip legt in elke aflevering hun weg opnieuw af en ontrafelt wat er vooraf ging aan, en gebeurde op die ene dag.

1920_img-5004-460487

In de indrukwekkende serie komen, naast de Britse historicus en D-Day-kenner Sir Antony Beevor, onder meer Engelandvaarder Rudi Hemmes, de Canadese generaal Richard Rohmer, de Amerikaanse paratroeper Tom Rice en de Duitse Waffen SS’er Erich Bissoir aan het woord. Zij zijn enkele van de weinige nog levende ooggetuigen van de desbetreffende dag. Met deze mannen, allemaal 95 jaar of ouder, reist Philip terug naar de plekken waar zij gevochten hebben. Aan de hand van hun verhalen zijn er levensechte reconstructies gemaakt.

in-de-voetsporen-van-dday2-max-1100-400

In de voetsporen van D-Day geeft een unieke inkijk in het persoonlijke leven van de mannen en vrouwen die deelnamen aan D-Day, doorsneden met bepalende historische gebeurtenissen.

In de voetsporen van D-Day (6 afleveringen)
Vanaf 26 april om 21.10 uur op NPO 2
Presentatie: Philip Freriks
www.maxvandaag.nl

3 reacties op “In de voetsporen van D-Day”

  1. Op de terugweg uit Normandië lees ik dit bericht! Dank hiervoor! Ga zeker kijken! Het 75 jaar D-Day was nu al overal zichtbaar aldaar! Het blijft indrukwekkend deze omgeving!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: