Frankrijk in (is) een plaatje

Op de oproep Frankrijk vatten in een plaatje kwamen veel reacties. De vraag is heel simpel; Wat is voor jou die Franse sfeer? Is dat het terras in Parijs of op het dorpsplein in een klein gehucht in de Provence. Zegt een Franse markt jou alles of zie je liever die vissershuisjes aan de zee en kan je op die manier mijmeren over La Douce France. Welk beeld brengt jou terug naar het Franse land?

Vandaag Petra Klaver. Zij volgt al enig tijd mijn blog en het nieuwe idee om Frankrijk i(s)n een plaatje te vatten, maakte haar gelijk enthousiast. Ze heeft al heel wat mooie vakanties meegemaakt in La Douce France en de laatste jaren gaat steevast haar inmiddels 27 jaar oude RIH sportfiets mee.

De Franse sfeer is voor mij: les vélos avec les paniers en osier.

Petra: “Deze foto is gemaakt op Ile de Ré (2009). Laat ik nu een aantal jaren later precies dezelfde rode Peugeot sportfiets (voorgrond) op de kop weten te tikken via Marktplaats. Jammer genoeg is het frame un petit peu te klein voor mij, maar dat mag de pret niet drukken. Alle originele details zitten erop. Echt vintage, hoe leuk is dat!”

P1000202

Wil je meedoen? Dat kan. Stuur dan je naam, beeld en toelichting naar vanfransebodem@gmail.com. Wij plaatsen het dan graag op de website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s