Franse sfeer bij Dominique Coenen

Afgelopen week, op een zeer zonnige dag, bezocht ik Dominique Coenen in Amersfoort. Zij had mij een tijdje terug benaderd en ik publiceerde toen een artikel over haar werk. Omdat we toch redelijk dicht bij elkaar in de buurt wonen, dacht ik, ik wil haar ‘Franse’ werk wel eens in het echt zien.

In de keuken stond de citroentaart al klaar om daar vervolgens heerlijk in de tuin van te genieten. Op de achtergrond Franse muziek want dat heeft Dominique de hele dag opstaan. We spraken uitvoerig met elkaar hoe ze tot het schilderen gekomen is en wat ze voor ogen heeft voor de toekomst. Ik bezocht haar piepkleine atelier en bekeek haar werk dat varieert van portretten tot aan beelden van Zuid-Franse sferen. Bij het zien van haar werk waan je je even in La Douce France. Ze schildert graag terrassen en wanneer je naar haar werk kijkt, zie je jezelf gewoon zitten op dat Frans terras met een koel wijntje.

Hieronder een kleine compilatie. Ze heeft sinds kort ook een website: dominiquecoenen.com

Eén reactie op “Franse sfeer bij Dominique Coenen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: