TV5MONDE in teken van Paris Fashion Week

TV5MONDE staat van 28 september t/m 6 oktober in het teken van Paris Fashion Week. De Franstalige zender wijdt daarom een speciale soirée aan het mode-evenement met twee premium documentaires: een inspirerend portret van de iconische ontwerper Christan Louboutin, gevolgd door een documentaire over genderisme in de parfumerie.


Sur les pas de Christian Louboutin (Nederlands ondertiteld)
Woensdag 30 september om 21:00 
In twee decennia heeft hij zijn ijzingwekkend hoge hakken en zijn rode zolen naar de top van de mode gehesen. Een paar maanden lang volgde Olivier Garouste de dagelijkse bezigheden van Christian Louboutin. Tussen reizen, tekeningen, ateliers en winkels opent de ontwerper voor de kijker de deuren van zijn wereld.
Regie: Olivier Garouste (Frankrijk, 2020)

Quand le parfum dit non au genre (Nederlands ondertiteld)
Woensdag 30 september om 22:00
Zodra u een parfumerie binnenstapt, merkt u dat parfummarketing geslachtsgebonden is. De vorm van de flacons is een meedogenloze aanwijzing. Afgerond voor de vrouwen, recht en sober voor de mannen. Toch kiezen bepaalde merken voor parfums die minder geslachtsbepaald zijn.
Regie: Sonia Médina (Frankrijk, 2019)

Meer info op de site van TV5MONDE.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s