Franse hotspot La Station Service Haarlem

Tja wat een lef moet je hebben om nu in deze coronatijd een nieuwe zaak te beginnen. Maar waar deuren dicht gaan, gaan andere open. En zo kwamen Sonja, die een Franse vader en een Nederlandse moeder heeft en de fransman Antoine op het idee om de Franse épicerie La Station Service te beginnen.

Beide kwamen uit andere beroepen maar door Corona vielen veel inkomsten weg. En toen kwam het leuke pand aan de Spaarnwouderstraat 48 in Haarlem op hun pad.  Niet midden in het centrum maar net iets daarbuiten. Het pand is oud en straalt nostalgie uit. Als zij het niet gehuurd zouden hebben waren er appartementen in gekomen en dat vond het stel zonde. Dus gingen ze in op het aanbod van de makelaar en schilderde en knapte het pand op. Eind oktober 2020 gingen ze open en het was meteen een groot succes. Want nu de restaurants dicht zijn heeft men toch behoefte aan lekker eten en happen voor de borrel. Ze hebben veel Franse klanten met name uit Amsterdam maar ook veel francofielen en buurtbewoners bezoeken de épicerie.

De producten zoals de kazen, charcuterie, drankjes en wijnen worden allemaal geïmporteerd uit Frankrijk. De baguettes komen van de Franse bakker Gebroeders Niemeijer uit Amsterdam. Een Nederlander die het meel voor de baguettes uit Frankrijk importeert en ook de kunst van het baguettes bakken in Frankrijk geleerd heeft. De verse croissants zijn te koop op donderdag, vrijdag en zaterdag en komen van de bakker Bakken en Bikken ook uit Haarlem. Ook kan je er belegde sandwiches halen met een keuze uit 2 soorten ham en 2 soorten kaas. Elke vrijdag is er verse aanvoer van groenten die geleverd worden door de firma Smaakgroenten.

Nu voor de feestdagen slaan Sonja en Antoine groots in. Zo hebben ze genoeg Foie gras en champagne op voorraad zodat veel Fransen die in Nederland wonen en nu hun familie waarschijnlijk niet kunnen opzoeken toch een beetje in Frankrijk kunnen zijn.

La Station Service | Spaarnwouderstraat 48 | Haarlem
open: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur

Fotografie: Camille Pearson

4 reacties op “Franse hotspot La Station Service Haarlem”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: