(Franse) Hotspot in Amersfoort: De Kip rotisserie

Je voelt de zon branden op je lichaam terwijl je langs de heerlijke kramen slentert op een kleurrijke markt ergens in Frankrijk. De geur van een poulet roti komt je tegemoet en je weet, daar ga ik tijdens mijn lunch heerlijk van genieten.

Deze ervaring en ook een beetje de weemoed kan je gaan ervaren bij de Kip Rotisserie in Amersfoort. Aan het spit draaien daar de kippen uit Barneveld zich in 2 uur gaar. Je kan hele of halve kippen bestellen maar ook afhalen op de Kamp 23. Naast de heerlijk geroosterde kippen hebben ze kip carpaccio met klinkende namen als carpaccio uit Amersfoort of carpaccio van papa. Allemaal met een eigen receptuur. Bij de gegrilde kip kan je allerlei bijgerechten krijgen.

Dat door de corona-crisis ook positieve initiatieven ontstaan bewijst deze nieuwe (Franse) hotspot in Amersfoort. Het personeel van de horecagelegeheden Bistro Het Kannetje en De Vier broers staken de koppen bij elkaar en bedachten dit nieuwe concept. Het pand op de Kamp was al in handen dus het idee kon snel uitgevoerd worden. Het materiaal van de gewezen cafetaria werd hergebruikt en bij de ingang werd een grote grillkast neergezet. Houten blokken, kisten, banken en wat pot- en fleswerk maken de ruimte warm en gezellig.

Voor de feestdagen heeft de Kip Rotisserie een leuk arrangement: ‘Kip & bubbels’. Bestel
een hele kip samen met een fles Moët Chandon Champagne voor €55,- of een hele kip met Cava voor €25,00. Lekker makkelijk!

De kippen worden geleverd in de ‘braad’-zak. Deze leg je vervolgens met kip en al in de magnetron voor ongeveer 3 minuten en je heb een heerlijk mals en warm kippetje op je bord. Bon Appétit!

De Kip Rotisserie | Kamp 23 | Amersfoort | dekiprotisserie.nl | open ma t/m zon: 12:00 – 19:30

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s