Wat was je eerste Franse auto? (deel 2)

Wat was je eerste Franse auto? Die oproep deed ik een tijdje geleden hier op het blog en afgelopen week op Facebook. Er kwamen ontzettend veel leuke reacties binnen die ik jullie niet wil onthouden. Meestal grappige hilarische ervaringen maar soms ook minder leuke herinneringen. Lees zelf maar.

Renault gaat elektrisch

Eerste auto was een Peugeot 204 in oranje kleur , hoogst zeldzaam.Kenteken 74 EJ 88. Samen met mijn broer zijn we ermee naar Frankrijk gegaan, dwars door het midden en ontdekten zo het liefelijke Conques in de Aveyron. Toen, ergens in 1980, waren we bijna de enige auto met NL plaatje in die omgeving….

Renault Dauphine, voor 25 gulden van een collega gekregen, ergens in de 70 jaren. Jaren stilgestaan op kollega’s parkeerplaats, is niet goed voor zo’n bakkie. Hij reed nog als een tirelier. Soms wat ‘plotselinge’ reparaties en onderdelen die ik na moest maken of verhernieuwbouwen. Eenmaal de restauratie begonnen dan stop je niet meer: schuren, plamuren, oranje menie… Je zag hem van kilometers afstand. In dat jaar van de restauratie op vakantie gegaan. Toen we terug kwamen was ie verdwenen! Bij de aangifte bleek dat de buren opdracht hadden gegeven het ding weg te slepen… reden: kon niet, zo’n auto op de parkeer plaats. Of zo. Nou ja zeg! Wie van de buren dat was ben ik nooit achter gekomen. Wel flink balen. Daarna maar een motor gekocht, die paste tenminste in de afgesloten kelder/garage. Wel moest het motortje omhoog via een steile rijgoot naar straat nivo, dat was flink knallen in de kelder (om op te warmen zei ik dan). Vreemd genoeg klaagde nooit niemand.

Een 2CV voor 140 gulden. Veel in gereden. Mijn neef uit Australië is er heel Nederland mee rondgereden. Na 3 jaar was ie op en voor 50 gulden naar de sloop. Daarna Renault 4 safari. Een keer deur verloren en andere keer klapraam maar 4 jaar ingereden. Is wel 40 jaar geleden.

Lelijke eend. Iemand reed over de voorste 40 cm. Dat was precies het motorblok. Rest puntgaaf. Total los. De tweede hebben we ingeruild. In de winter van 75/76, ons dochtertje van 3maanden in de wieg op de achterbank (los, dat kon toen nog). We reden 90/100 km/uur. De deuren weken 2cm naar buiten. Erg koud.

Onze zoon Mark heeft een Peugeot 205 gekocht van 26 jaar oud. Hij is zelf 19. Hij kocht hem al voordat hij zijn rijbewijs had en kwam er mee in de Autovisie, zie filmpje hieronder.

Vind jij het ook leuk om iets te vertellen over je eerste Franse auto en heb je daar een leuk verhaal of herinnering bij en wil je dat delen via dit blog? Zo ja, stuur dan je verhaal met foto van je eerste Franse bolide naar vanfransebodem@gmail.com en ik plaats het op dit blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: