TV5MONDE komt met 3 films over het einde van een onbezorgde jeugd

Het einde van een onbezorgde jeugd komt soms te vroeg
In augustus vertoont TV5MONDE drie ontroerende, overweldigende speelfilms: het lot van kinderen die geconfronteerd worden met rouw, geweld of indoctrinatie. Noodgedwongen moeten ze zich al op jonge leeftijd gedragen als volwassenen, vastgelegd door de camera’s van grote filmmakers.

Amanda (Nederlands ondertiteld)
Zondag 1 augustus
(Herh: 6 aug om 18:40, 9 aug om 23:30)

David leeft met de dag. Hij is 24, jongleert met verschillende baantjes en blijft keuzes uitstellen die hem vastleggen. De plotselinge dood van zijn oudste zus maakt een einde aan zijn rustige, voortkabbelende leven: hij is ineens verantwoordelijk voor zijn zeven jaar oude nichtje Amanda.
Regie: Mikhaël Hers (Frankrijk, 2018)
Onderscheiding: in competitie (Venetië 2018)

Une enfance (Nederlands ondertiteld)
Zondag 8 augustus
(Herh: 13 aug om 18:40)

Jimmy, 13 jaar, groeit op tussen een drugsverslaafde moeder en een gewelddadige stiefvader. Aan het einde van dit schooljaar is hij bang voor de zomervakantie, een synoniem voor verveling en eenzaamheid. Zodra hij kan, stapt Jimmy dan ook op zijn fiets en trekt erop uit, ver weg van de arbeiderswijk waarin hij woont.
Regie: Philippe Claudel (Frankrijk, 2014)
Onderscheidingen: beste scenario (FIFF Namen 2015), Gold Hugo, beste acteur (Chicago 2015)

Les éblouis (Nederlands ondertiteld)
Zondag 15 augustus
(Herh: 20 aug om 18:40, 23 aug om 23:10)

Het leven van Camille, 12 jaar, groot circusliefhebber, verandert ingrijpend als haar ouders zich bij een charismatische godsdienstige gemeenschap aansluiten. Deze gaat meer en meer op een sekte lijken. Het meisje krijgt een nieuwe manier van leven opgelegd die haar van de buitenwereld afsluit. Ze moet vechten om haar vrijheid te behouden…
Regie: Sarah Suco (Frankrijk, 2018)
Onderscheidingen: nominatie (César 2020)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s