Franse bioscoophit nu ook in Nederland: Adieu les cons

ADIEU LES CONS is nu te zien in de Nederlandse bioscopen en is de nieuwe bioscoophit uit Frankrijk; een komisch drama van Albert Dupontel (AU REVOIR LA-HAUTE) met Virginie Efira (BENEDETTA, DIX POUR CENT) in de hoofdrol.

De 43-jarige Suze Trappet (Virginie Efira) krijgt te horen dat ze ernstig ziek is, waarna ze besluit op zoek te gaan naar de zoon die ze als tiener heeft moeten opgeven. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze monsieur Cuchas (Albert Dupontel), een vijftiger die met een burn-out kampt. Ook de blinde archivaris Blin (Nicolas Marié) gaat met hen op pad. Met z’n drieën beginnen ze aan een spectaculaire, onwaarschijnlijke zoektocht.

ADIEU LES CONS won zeven Césars (Franse Oscars) waaronder die voor Beste Film en was de openingsfilm van het Franse filmfestival Tapis Rouge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s