Stoppen met bloggen?

we savoir faire

Ik krijg regelmatig de vraag: ‘heb je nog genoeg onderwerpen/ producten om over te bloggen?’ Ik begin dan altijd wat te lachen en meld daarbij dat er nog meer dan is om over te bloggen. Je zou bijna kunnen zeggen dat stoppen met bloggen er niet bij is. Elke keer ontdek ik weer nieuwe producten en onderwerpen van Franse bodem of word ik geïnspireerd door het een of ander. Ik krijg soms ook tips van lezers en volgers en ik snor met enige regelmatig het net en de Social Media af. Wat vooral natuurlijk telt is de lol en passie, dingen zien en daar iets mee doen en informatie delen.

Logo-WeSavoirFaire-dark

Stoppen zit er voorlopig dus niet in. Al helemaal niet door het ontdekken van de Franse website: We savoir faire! Een site met meer dan 5000 Franse bedrijven die producten maken op Franse bodem, echte ‘MadeinFrance’ bedrijven. De site is een hele goede en leuke manier om allerlei Franse producten te leren kennen en ontdekken. Op de site staan een aantal iconen maar het meer en deel is ‘onbekend’ althans voor mij. Veel van deze bedrijven zijn te bezoeken, een leuk tripje tijdens de vakantie bijvoorbeeld. Nadeel is misschien dat je bij velen telefonisch moet reserveren en dat de voertaal Frans is. Op de site geven ze ook meer informatie in het ‘magazine’ en zijn ze bezig met een webshop. Ze zijn Cyrielle Durand en Laurent Drapeau. Zo’n 3 jaar geleden zijn ze uit passie, waar heb ik dat meer gehoord, met de website begonnen. Nu is de site een belangrijk onderdeel van de Made in France campagne die in Frankrijk loopt en wordt de site binnenkort zelfs vertaald in het Engels.

we savoir faire

Om echt toegang te krijgen op de site moet je je registreren daarna kan je via visite-entreprise een regio aanklikken die je bezoekt of gaat bezoeken. Er rollen dan een aantal bedrijven uit die je kunt gaan bezoeken. Zo kan je in Bretagne bijvoorbeeld naar het Franse merk Amor-Lux van de bekende Bretonse streepjes truien en La Belle-Iloise, van de sardines in blik. Maar je kan ook naar het Franse electriciteits bedrijf EDF, vele wijngaarden en kleine lokale ondernemers.

Zeker leuk om te doen als je dit jaar naar La Douce France op vakantie gaat, een Frans bedrijf bezoeken. Via de website We savoir faire vind je vast iets wat in de buurt is van je vakantiebestemming. Veel plezier!

Beeldmateriaal: We savoir faire

Logo We savoir faire

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s