Franse schrijver Christophe Boltanski in Amsterdam over bekroonde roman ‘La Cache’ (De schuilplaats)

spui25_logo-website-250-72.jpg

In samenwerking met Athenaeum Boekhandel, Institut Français en uitgeverij Cossee zal op woensdag 30 november, om 20.00 in SPUI25 te Amsterdam Christophe Boltanski, auteur, essayist en journalist, spreken over zijn met de Prix Femina 2015 bekroonde roman ‘La Cache’ (De schuilplaats). Literatuurcritica Margot Dijkgraaf gaat hem interviewen.

unnamed.jpg

Het boek La Cache gaat over Boltanski’s familie, het huis in Parijs waarin ze woonden en waarin zijn joodse grootvader zich in de Tweede Wereldoorlog verborgen hield. De structuur van de roman volgt die van het huis; kamer na kamer vertelt hij, in een stijl die doet denken aan die van aan Georges Perec, met een grote liefde voor de bijzondere en bizarre mensen die in dit appartement woonden.

-

Christophe Boltanski is journalist, en de jongste telg uit een beroemde familie binnen het Franse culturele circuit. Met zijn debuutroman De schuilplaats won hij de prestigieuze Prix Femina, de Prix des prix littéraires en de Prix Club de Lecture Français. Het boek werd jubelend onthaald door pers en lezers, en veroorzaakte een ware stortvloed aan lovende besprekingen in vrijwel alle Franse media. Het boek wordt wereldwijd vertaald.

-

Margot Dijkgraaf is literatuurcriticus, auteur en intendant literatuur & debat bij de Nederlandse ambassade in Parijs. Ze werkt momenteel aan een nieuw boek over Franstalige hedendaagse literatuur. Als pleitbezorger van de Franstalige literatuur in Nederland, werd ze in 2009 onderscheiden met het Légion d’honneur.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Zij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl| T: 020 525 8142.

Spui 25-27  |  1012 XM Amsterdam  |  T: +31 (0)20 525 8142

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s