Persevent Imagine France by the Sea

Met al een beetje de zomer in mijn hoofd trok ik dinsdagochtend mijn Bretonse streepjestrui aan om vervolgens naar Amsterdam af te reizen. Daar vond in eetcafé en cultureel broeinest Bombarie het persevent Imagine France by the Sea plaats georganiseerd door Atout France. Het was een duo persevent. Zo konden we de foto-expositie Imagine France by the Sea bekijken en kregen we informatie over een aantal Franse kustplaatsen.

Bij binnenkomst zag ik de leuke blauwe goodiebags al aan de stoelen hangen en viel mijn oog ook meteen op de strand/kust foto’s van fotografe Maia Flore. Zij exposeert in Bombarie, in opdracht van Atout France, tot 3 juni haar prachtige beelden van de Franse kusten.

Ruim vijftig foto’s laten je ‘meereizen met de zon’ vanaf de kusten van Corsica tot in het noorden van Frankrijk. Jammer alleen is, is dat de beelden op de manier waarop ze zijn opgehangen niet echt goed uit de verf komen. Daarnaast is het in Bombarie ook vrij donker waardoor de beelden slecht belicht worden.

IMG_8341Het totaal oogt ook wat rommelig dit komt met name door het ophangsysteem waardoor sommige beelden scheef gaan hangen. De beelden zelf zijn stuk voor stuk kunstwerken. Christian Mantei, algemeen directeur van Atout France, roemt daarom ook de kwaliteiten van de fotografe met begrippen als ‘esthetisch en hedendaags’.

IMG_8348

Tijdens de presentatie over de Franse kustgebieden kregen we een lunch aangeboden met onder andere Franse uiensoep, vis met ratatouille en crème brûlée. Deze combinatie is altijd goed, iets eten en tevens praten over het mooie land Frankrijk.

Bij het afscheid, van dit zeer goed georganiseerde en vooral lekkere event, kreeg iedereen een goodiebag mee naar huis met daarin onder andere een set kaarten met de mooie beelden van Maia Flore.

Met de zon weer in mijn gezicht liep ik naar de tram en met de mooie beelden van de Franse kust in mijn hoofd dwaalde ik af naar Frankrijk en zag ik mezelf daar al weer liggen op mijn badmat.

Het artistieke fotoproject is nog tot en met 3 juni 2019 gratis te bezoeken bij: Bombarie | Rietlandpark 373 | Amsterdam

IMG_8360

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s