Werk van de Franse kunstenaar Martin Jarrie te zien in Friesland

In de grote zaal van het Friese Museum Belvédère is nu de tentoonstelling ‘Manger avec les yeux’ te zien met werk van de Franse illustrator Martin Jarrie. Tot en met 5 april 2020 is het werk van de uit de landelijke streken van de Vendée afkomstige Martin Jarrie (1953) te zien. Die omgeving van zijn kinderjaren vormt tot op de dag van vandaag de inspiratiebron voor zijn werk. Sinds 1981 woont hij in Parijs. Zijn atelier is gevestigd op de 12de verdieping van de Rue de l’Amira Roussin niet ver van de Eiffeltoren.

Schermafbeelding 2020-01-13 om 20.57.52

Hij werkt er uiterst gedisciplineerd en op vaste uren aan zijn schilderijen en illustraties. De beelden uit zijn jeugd en het leven van alledag, komen iedere keer opnieuw aan de orde in zijn brede, gevarieerde oeuvre. Door zijn emotionele band met de natuur en het plattelandsleven, sluiten zijn schilderijen aan bij de belangstellingssferen van Museum Belvédère.

Schermafbeelding 2020-01-13 om 21.00.54

Het werk van Jarrie omvat niet alleen illustraties voor gerenommeerde kranten en tijdschriften, maar bestaat ook uit tekeningen voor jeugdboeken en uitgaven voor volwassenen. De kunstenaar componeert zijn beeldverhalen doorgaans aan de hand van uiteenlopende motieven, die zich manifesteren als symbolen.

martinjarrie-768x512

‘Manger avec les yeux’ | t/m 5 april 2020 | Museum Belvédère | Heerenveen | website

 

Een reactie op “Werk van de Franse kunstenaar Martin Jarrie te zien in Friesland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s