‘Mon Légionnaire’ geselecteerd voor Film Festival Rotterdam

Met enige hoop schrijf ik dit artikel. Ik hoop namelijk dat aanstaande dinsdag 25 januari er goed nieuws komt voor de horeca en de culturele sector. Dan kunnen de theaters, bioscopen, bistro’s, restaurants en brasserieën weer open. Misschien met de nodige maatregelen maar er komt licht aan het einde van de tunnel. En voor het Internationaal Film Festival Rotterdam komt het misschien ook net op tijd. Want dit festival, wat plaats vindt vanaf 26 januari tot en met 6 februari, heeft nu alleen nog een online aanbod. Dit jaar zijn er 52 films geselecteerd waaronder de franstalige film Mon Légionnaire. Deze speelfilm zal later dit jaar uitkomen in de Nederlandse bioscopen.

De film gaat over het Franse vreemdelingenlegioen en wie tekent bij dit onderdeel schikt zich in een strak keurslijf van officiële procedures en ongeschreven wetten. Wapenbroeders worden familie. Terwijl een groep mannen van diverse afkomst een missie uitvoert in Mali, moeten de achterblijvende vrouwen samen een leven op zien te bouwen binnen de gesloten gemeenschap van de legerbasis.

Regisseur Rachel Lang, die zelf militaire ervaring heeft, richtte zich voor dit ensembledrama op een plek waar de scheiding der seksen nog altijd strikt is: alleen mannen mogen aantreden in dit eliteleger. Terwijl nieuweling Nika zich op de legerbasis probeert neer te leggen bij de afwezigheid van haar ambitieuze verloofde Vlad, trekt advocaat Céline haar eigen plan. Haar echtgenoot Maxime volgt als officier alle protocollen, maar zij weigert zich op de legerbasis te onderwerpen aan de verwachtingen van de vrouwengemeenschap.

Naast Mon Légionnaire biedt het Filmfestival Rotterdam nog meer franstalige films aan zoals onder andere France, Freda, Hold me Tight en Tralala.

Klik op deze link voor het gehele filmaanbod van het internationaal Film Festival Rotterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s