Blonde of Saint Tropez

blonde copie

Het is blond bier en heeft een zeer Franse naam: Blonde of Saint Tropez. Ik ontdekte het in de winkel Robbies in Den Bosch. Het stond daar uitgestald vanwege het Saint Tropez thema wat Robbies deze zomer voert. De licht blauwe bierviltjes en kratjes trokken mijn aandacht, maar vooral ook de naam Saint Tropez. Aan de flessen te zien was het geen wijn, het bleek bier te zijn en wel blond bier. Ik nam contact op met het bedrijf en vrij snel kreeg ik prachtige beelden en tekst toegestuurd.  Mooi zo’n samenwerking. Delen en geven, de trend van deze tijd! Onderaan dit artikel stelt Jos van Riel zich voor. Hij is de persoon die dit mooie ‘Franse’ biertje naar Nederland heeft gehaald.

_DSC7182site+petit

Na wat research kwam ik er achter dat het niet echt een Frans product is, want een aantal ingrediënten komen uit België. Zoals het water wat gebruikt wordt voor het bier. Dit komt uit het land van Aat (Ath), een semi doorlaatbare vlakte. Het hoogwaardige gerstemout komt ergens uit Europa. Dit mout zorgt voor de unieke kleur en smaak. Naast het mout worden er 3 soorten hop verwerkt in het Blonde of Saint Tropez bier.

IMG_6674

De fles heeft iets weg van een champagne fles. Het glas is donker, om het bier tegen warmte en licht te beschermen. De dop/capsule is lichtblauw van kleur en geeft dat zuid franse tintje aan de gehele uitstraling. De typografie is simpel maar verfijnd en helemaal van deze tijd. Het is de kracht van het weglaten, hoe simpeler en helderder hoe beter.

_DSC3883-2

Het bier wordt gebrouwen in een open kuip van eikenhout van maar liefst 130 jaar oud. Daarna gaat het over in een kookkuip. Na dit kookproces wordt het mengsel in een fermentatiekuip tot 20C afgekoeld en gedecanteerd. Dan vindt ook de gisting plaatst. De uitzonderlijke smaken en aroma’s die het Blonde of Saint Tropez typeren, komen dan tot ontwikkeling. De tweede gisting vindt plaatst op de fles door verse gist. Het bier krijgt dan ook zijn bubbels. Dit gehele proces duurt zo’n 2 maanden.

11888513_412601832265798_1287912595319679556_o

Het bier ruikt licht naar mandarijn en cider en smaakt naar abrikoos, citroen en muskaat. Het schuimt licht en de bubbels prikkelen licht in de mond. Een licht alcoholische biertje, 5,6 % wat je het best kunt serveren op 4 -5 graden en wat verkrijgbaar is in flesjes van 33 cl en in een grote fles van 1,5 liter (Magnum)

IMG_8721

Mijn naam is Jos van Riel en ik ben sinds september 2015 importeur in Nederland en Curacao, na een bezoek aan Saint Tropez zag ik voor de eerste keer het prachtige bier voorbij komen, eerlijk gezegd mijn vriendin attendeerde mij op een redactioneel stuk in een magazine.
We zijn direct op zoek gegaan naar de bron, terug rijdend naar ons huisje kwamen we een auto tegen van Blonde of Saint Tropez, we hebben de weg geblokkeerd en de jongen aangesproken of hij ons in contact wilde brengen met de eigenaar, kortom de dag erop hadden we ons eerste gesprek en hebben we direct zaken gedaan.
Nu zijn we bezig, vol enthousiasme, om het prachtige bier in de markt te zetten en dat gaat heel erg goed. Wil je meer weten over Blonde of Saint Tropez dan kan je mij bellen of mailen.
Blonde of Saint Tropez Nederland
Contactpersoon: Jos van Riel
tel 06-20006759
10547859_379683228890992_2615492999652290772_2 copy.jpg
Kijk voor meer informatie over dit ‘Franse’ biertje op de prachtig vormgegeven website van Blonde of Saint Tropez: www.blondeofsainttropez.com

_DSC2889.JPG

Beeldmateriaal: Blonde of Saint Tropez

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s