De luxe badplaats Cap Ferret

Wanneer wij in Carcans (Medoc, Gironde) zijn, bezoeken wij met enige regelmaat Cap Ferret. Een luxe badplaats aan het Bassin van Arcachon gelegen op een schiereiland met aan de ene kant de Atlantische Oceaan en aan de andere kant het bassin. De weg er naar toe, vanaf het plaatsje Lège Cap Ferret, is al een bezienswaardigheid. Je komt door kleine oesterdorpjes zoals Le Canon, Le Vigne, Petit Piquey en Grand Piquey. In dat laatste dorpje zit de bakker Chez Pascal die beroemd geworden is door zijn Dunes blanches, een soort soesje gevuld met slagroom, een heerlijke versnapering voor bij de koffie of thee.

Tijdens de rit, door heuvelachtig duinlandschap met dennenbomen, kan je je vergapen aan de luxe villa’s die langs de weg staan. Je hebt niet in de gaten dat je een route van ongeveer 20 km aflegt voordat je in de luxe badplaats Cap Ferret belandt. Een badplaats die vooral bekend staat om zijn vuurtoren, oesterdorp en ook wel het Saint Tropez van de Atlantische kust wordt genoemd.

Het dorp is niet groot en bestaat hoofdzakelijk uit luxe villa’s, vakantiehuizen, hotels, een oesterdorp en een klein (uitgaans)centrum met hippe kledingwinkels, brasseries en eigentijdse decoratieshops. Aan de Boulevard de la Plage bevindt zich de prachtige kerk Notre-Dame-des Flots uit 1966 met mooie gekleurde ramen en kleurrijke mozaïeken.

Het uitgaanscentrum is gelegen aan de kant van het bassin en menig restaurant of basserie kijkt daar dan ook op uit, met een prachtige uitkijk op het Dune du Pilat, het hoogste duin van Europa.

Een van die geweldige plekken om een middaglunch te nuttigen is Chez Hortense, al sinds 1938 in handen van dezelfde familie en een begrip in Cap Ferret en ver daarbuiten. Je eet er voornamelijk oesters en andere visgerechten.

Sinds 2015 heeft Chez Hortense er een ‘zusje’ bij namelijk La cabane d’hortense. Net als bij Chez Hortense kan je buiten op het terras met je voeten heerlijk in het zand genieten van voornamelijk kakelverse oesters.

Schermafbeelding 2017-10-31 om 11.24.37.png

De zilte zeelucht, de bootjes in het water, de aanwezigheid van palmen, de prachtige huizen, de leuke hotspots, het zand, het strand en zee maken van dit plaatsje een klein paradijs. Je kunt er geweldig fietsen en met een pont kan je de oversteek maken naar Arcachon. Eind oktober vieren de ondernemers in het plaatsje het einde van het zomerseizoen met een gezellige braderie. Je moet dan niet vreemd staan te kijken dat de shop waarin je rondneust voor iets leuks verlaten is van personeel. Die zitten met elkaar op het terras bij de buren een wijntje te drinken! C’est la vie!

Vuurtoren van Cap Ferret: phareducapferret.com

Hotel des Pins: www.hoteldespins.eu

Chez Pascal: boulangerie-chezpascal.com

La cabane d’hortense: lacabanedhortense.fr

 

5 reacties op ‘De luxe badplaats Cap Ferret

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s