Rue Made in France producten Parijs

Een aantal dagen geleden was ik in Parijs. En als eigenaar van dit blog moest ik natuurlijk naar de straat waar zich de pop-up winkels bevonden met alleen maar Made in France producten. Het waren er niet veel, maar datgene wat ze te bieden hadden was echt Frans, zowel in productie als in stijl. Leuke mokken, kleding, sieraden, bikini’s, espadrilles, speelgoed en tassen. Alles was er. Ik zeg was, want afgelopen zondag was de laatste dag dat de winkels in die straat zaten.

Deze recente Made in France pop-up stores en de Made in France beurs die  jaarlijks  in Parijs plaatsvindt, zijn allemaal tekenen van de hernieuwde dynamiek van het “merk” Frankrijk. Voor 93% van de Fransen is het kopen van een made-in-France-product een manier om de werkgelegenheid in Frankrijk te helpen behouden.

Ze zijn zelfs voor 74% bereid om meer te betalen voor een product dat in Frankrijk wordt gemaakt, volgens een enquête “Frans en Made in France” die in 2017 werd uitgevoerd voor Pro France.

Het Made in France product maakt een grote comeback. Zowel grote als kleine bedrijven besluiten steeds meer om hun productie in Frankrijk geheel of gedeeltelijk uit te voeren, zoals bijvoorbeeld een grote speler als Le Coq sportief.

Eén reactie op “Rue Made in France producten Parijs”

  1. Made in France winkel(s) in Parijs – van Franse bodem Avatar

    […] het succes van de pop-up store in de Marais eind 2017 en de Made in France straat afgelopen zomer, is er nu een heuse conceptstore L’Appartement Français op de […]

    Like

Plaats een reactie

Welkom op Van Franse bodem, een blog over allerlei leuke dingen op Frans gebied in Nederland. Denk aan Franse producten, films, boeken, restaurants, hotspots, tentoonstellingen en allerlei andere interessante Franse (uitgaan)tips!
Geniet en kom in Franse sferen.

Franse adressen in Nederland

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Prenons contact

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.
Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken