Alpine doet in 2021 mee aan Formule 1

Het Alpine F1 Team heeft afgelopen week virtueel zijn debuut gemaakt in het FIA Formula One World Championship. Daarmee is een nieuw tijdperk aangebroken, voor zowel de sport als het merk.

ALPINE A521

De deelnemende F1-auto voor dit jaar, de A521, is uitgevoerd in een de kleuren blauw, wit en rood en wordt aangedreven door de Renault E-Tech 20B 1,6-liter V6 motor die in Viry-Châtillon is ontwikkeld, waarmee 45 jaar onafgebroken aanwezigheid in de Formule 1 voor de Franse autofabrikant wordt bekroond. De A521 is een doorontwikkeling van de R.S.20 waarmee in het vorige F1-seizoen al werd deelgenomen.

ALPINE A521

Luca De Meo, CEO Groupe Renault: “Het is fantastisch om de krachtige, welluidende naam Alpine op een Formule 1-auto te zien. Nieuwe kleuren, nieuwe teamleiding, ambitieuze plannen: het is een nieuwe start, voortbouwend op een geschiedenis van ruim veertig jaar. We combineren de kwaliteiten van Alpine als het gaat om authenticiteit, elegantie en bravoure met onze expertise op het gebied van chassis en motoren. Dat is het fantastische van deelname aan de Formule 1 met een fabrieksteam. We gaan de strijd aan met de grootste namen, voor spectaculaire races die door juichende fans worden gemaakt en gevolgd. Ik kan niet wachten tot het seizoen begint.”

De eerste mededinger van het Alpine F1 Team wordt toevertrouwd aan de coureurs Esteban Ocon en Fernando Alonso. Fernando keert na twee jaar afwezigheid terug in de Formule 1, in een hereniging met het team waarmee hij in 2005 en 2006 wereldkampioen werd.

ALPINE A521

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s