Tess Merlot eert haar opa met mooie Franse chanson

De Haagse chansonzangeres brengt Franstalige ode aan haar beste vriend: haar opa. Tess Merlot presenteert haar nieuwe single ‘Grand-père’.

Op vrijdag 26 augustus deelde de Haagse chansonzangeres Tess Merlot een persoonlijke ode aan haar 95-jarige grootvader met haar publiek. De nieuwe single Grand-père beschrijft de bijzondere band die de twee hebben.

Tess Merlot: “Mijn opa is mijn grootste fan en mijn beste vriend. Ik kan altijd bij hem terecht. Ik ben er zo ontzettend dankbaar voor dat we zoveel tijd samen kunnen doorbrengen. Ik geniet van zijn verhalen over vroeger en zijn droge moppen, die ik al honderd keer gehoord heb, maar waar ik altijd om zal blijven lachen. Hij inspireert me met zijn optimisme, liefde en humor en verdient deze ode als geen ander.” Bij de single hoort een videoclip (met Franse, Engelse en Nederlandse ondertiteling), waarin Tess en haar opa voor een laatste keer terug in de tijd gaan en nog één keer samen gaan vissen, zoals ze dat vroeger altijd deden.

Cover single

Over Tess Merlot
De eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in. Sindsdien is de muziek niet meer gestopt: ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originals van Brel, Piaf en Aznavour en eigen werk.

Het jaar 2020 begon veelbelovend voor Tess Merlot met een succesvolle Voyages en Chansons tournee, de halve finale in het tv-programma We Want More en veel shows in het vooruitzicht als vocaliste in de theatervoorstelling Swingin’ Paris van The Legends ft. Michael Varekamp. Swingin’ Paris werd door corona uitgesteld, maar Tess liet zich niet uit het veld slaan. In korte tijd zette ze een succesvolle crowdfundingcampagne op en ging vervolgens de studio in om debuutalbum Laissez-moi op te nemen. Inmiddels zijn al meerdere singles verschenen, waarvan het meest recente La Haye een van de meest gedraaide nummers op Radio Tour de France was. Debuutalbum Laissez-moi is al op cd en vinyl verkrijgbaar; de digitale versie volgt op vrijdag 24 september.

Ga voor meer informatie naar www.tessmerlot.com

3 reacties op ‘Tess Merlot eert haar opa met mooie Franse chanson

  1. De cd staat vol met prachtige liedjes, ballads maar ook swingend zoals we van Tess gewend zijn . De muziek is fantastisch en voor je het weet sta je mee te zingen ! Echt een aanrader.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s