Met nieuwe single ‘La Haye’ brengt Tess Merlot een Franstalige ode aan Den Haag

Vorige week presenteerde de Haagse zangeres Tess Merlot haar nieuwste single La Haye, een vrolijke, zomerse ode aan haar thuisstad Den Haag. Het nummer, dat op alle streamingdiensten te beluisteren is, gaat over haar liefde voor de hofstad en hoe ze er –zelfs op vakantie in Frankrijk- altijd naar terugverlangt. De door het Haags Productiebedrijf geproduceerde videoclip van La Haye laat de stad door de ogen van de zangeres zien: onder andere het Lange Voorhout, de Papestraat, de Oude Molstraat en de Paleistuinen komen voorbij.

Het nummer over Den Haag werd gecomponeerd door de in Den Haag woonachtige, Franse componist Guillaume Marcenac. De tekst is van de hand van Tess zelf. Zij werd hierin begeleid door de eveneens in Den Haag woonachtige taaldocent en tekstcoach Sylvain Lelarge.

Heimwee naar Den Haag

Tess: “Ik heb altijd een chanson willen schrijven over Den Haag, de stad waar ik al 8 jaar woon en mijn hart aan verpand heb. Over Den Haag is altijd wel iets te zeuren: de noorderwind is te koud, het is te druk in de stad, het regent altijd of het is juist te warm… Bovendien komt Den Haag veel te vaak negatief in het nieuws. Maar de stad is zo mooi, heeft zo ontzettend veel te bieden, er wonen zoveel lieve, leuke mensen. Zodra ik er weg ben, heb ik er al heimwee naar, of het nu zomer of winter is. Daar gaat het nummer over.”

foto Ronald Speijer

Scheveningen op z’n Frans

Hoewel de videoclip in de binnenstad van Den Haag is opgenomen, prijkt op de singlecover het Scheveningen van juni 1969. “Scheveningen is onlosmakelijk verbonden met Den Haag; ik woon zelf in stadsdeel Scheveningen en ben meerdere malen per week op het strand te vinden. Scheveningen wordt in het nummer niet genoemd -probeer dat namelijk maar eens uit te spreken in het Frans- maar ik wilde er ook zeker niet aan voorbij gaan. Daarom heb ik deze waanzinnige foto van de Haagse fotograaf Ronald Speijer als singlecover gekozen. La Haye gaat namelijk evengoed over Scheveningen.”

Tess Merlot presenteert op zondag 25 juli haar debuutalbum Laissez-moi in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

foto Linda Hastrich

Over Tess Merlot

Tess Merlot (echte naam Tess van der Zwet) is een Haagse zangeres en voorvechtster van Franstalige muziek. In 2019 bracht ze haar single Mon Paris uit, dat ze in een uitverkocht Paradiso ten gehore mocht brengen en daar door Leo Blokhuis ‘de Franse zomerhit van het jaar’ werd genoemd. In 2020 tourde ze met haar eigen theatervoorstelling Voyages en Chansons langs volle zalen van o.a. PAARD in Den Haag, TivoliVredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam en schopte ze het tot de halve finale van het tv-programma We Want More. 

Ga voor meer informatie en ticketverkoop naar www.tessmerlot.com

4 reacties op ‘Met nieuwe single ‘La Haye’ brengt Tess Merlot een Franstalige ode aan Den Haag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s