Auberge Jean & Marie is het Fijnste Franse Restaurant 2022

Wat jammer dat ik er niet bij kon zijn om Auberge Jean et Marie uit Amsterdam de mooie prijs te zien winnen van Fijnste Franse restaurant van Nederland en die ook nog eens als eerste met de eretitel WORLD’S FRENCH RESTAURANT naar huis mag gaan. In 2017 won Auberge Jean et Marie ook al de publieksprijs die uitgeschreven wordt door het Magazine Leven in Frankrijk.

Gisteravond zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam onder grote belangstelling van restaurateurs, pers en genodigden voor de tiende keer twee bijzondere restaurantprijzen uitgereikt.  

Winnaar Juryprijs Fijnste Franse Restaurant 2022: Van links naar rechts: de Franse ambassadeur in Nederland zn. Excellentie Luis Vassy, eigenaren Jan Grijspeere en Marije Bremer van Auberge Jean & Marie.

De prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant 2022 ging naar Auberge Jean & Marie in Amsterdam. De Franse ambassadeur in Nederland, Luis Vassy, reikte de prijs uit aan de eigenaren Jan Grijspeere en Marije Bremer. Juryvoorzitter Tom Kellerhuis citeerde uit het juryrapport: “Een restaurant met een sfeervolle ambiance, een fantastische bediening met oog voor elk detail, waarbij geen wens te veel is. Maar de doorslag gaf toch de verfijnde menukaart met liefdevol bereidde authentieke en gemoderniseerde klassiekers, die je telkens weer van je stoel doen blazen.” De winnaar kreeg tevens als eerste restaurant in Nederland de eretitel WORLD’S FRENCH RESTAURANT, een titel die de Franse organisatie Association Française des Maîtres Restaurateurs (AFMR) vanaf dit jaar ook in Nederland uitreikt aan restaurants die de Franse gastronomie promoten door huisgemaakte gerechten aan te bieden op basis van verse, zoveel mogelijk Franse producten. De juryprijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de volgende editie van Leven in Frankrijk.

Winnaar Publieksprijs Fijnste Franse Restaurant 2022: Van links naar rechts: Tom Kellerhuis (juryvoorzitter), de Franse ambassadeur in Nederland zn. Excellentie Luis Vassy, Puk Luthuli en Piet Joosten van Bouchon d’en Face.

Ook werd er de publieksprijs uitgereikt aan Bouchon d’en Face uit Maastricht waarvoor lezers van Leven in Frankrijk met overweldigende meerderheid kozen. Zij kregen een plaquette uitgereikt. 

De jury van de prijs voor het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestond uit juryvoorzitter Tom Kellerhuis, hoofdredacteur HP/de Tijd en culinair journalist; Alain Caron, Franse chef-kok, bekend van televisie en zijn vier restaurants in Amsterdam; Jacques Hermus, culinair journalist, en Cathelijne van Vliet, hoofdredacteur van Leven in Frankrijk. Zij stelde een shortlist samen van tien genomineerde restaurants en namen er kritisch de proef op de som.

Genomineerde restaurants Fijnste Franse Restaurant 2022:
Auberge Jean & Marie, Amsterdam (winnaar juryprijs)
Brasserie Bellevue, Eindhoven
Bistro Bonjour, Amsterdam
Bistrot du Bac, Rotterdam
Bouchon d’en Face, Maastricht (winnaar publieksprijs)
Florent, Utrecht
Le Hollandais, Amsterdam
Louise Petit, Rotterdam
Marie, Amersfoort
Villa Coucou, Den Haag

 

Fotografie van Friso Boven


Uiteraard feliciteer ik zowel Auberge Jean et Marie als Bouchon d’en Face uit Maastricht met hun gewonnen prijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: