Filmfestival van Cannes

SP3

Al sinds 1946 wordt het Filmfestival van Cannes jaarlijks gehouden in de derde week van mei. Het Filmfestival van Cannes is een prestigieus internationaal filmfestival waar iedereen die iets te “vertellen” heeft of iets betekent in de filmwereld, aanwezig is. Het filmfestival wordt gehouden in de zuid franse stad Cannes, in het Palais des Festivals et des Congrès op de La Croisette. Het festival is populair en wordt bezocht door filmsterren van over de hele wereld en het is een mooie gelegenheid voor filmproducenten om hun nieuwe films te presenteren en deze aan distributeurs te verkopen.

Tijdens het festival wordt de Palme d’Or (Gouden Palm), de meest prestigieuze prijs van het festival, toegekend aan de beste film. Andere prijzen zijn er onder andere voor de beste regie, acteur en actrice en scenario.

Exe_22x30_FDC15_72dpi

Elk jaar wordt er voor het festival een affiche ontwikkeld. Voor deze 68 ste editie van het filmfestival is een affiche ontworpen met een afbeelding van Hollywood ster en icoon Ingrid Bergman. Deze foto is gemaakt door David Seymour, één van de Magnum fotografen. Het gezicht van Ingrid Bergman licht op in een serene omgeving. De typografie is zeer bescheiden gehouden om het silhouet van Ingrid Bergman extra te benadrukken. Met een lach kijkt ze naar de toekomst, een mooie toekomst voor het Filmfestival te Cannes!

CANNES-FILM FESTIVAL-DELON-LOREN-SCHNEIDER

Deze geweldige foto wil ik jullie niet onthouden. Vanaf de jaren’ 50 werd het festival pas echt bekend mede door de aanwezigheid van sterren uit die tijd zoals Sophia Loren, Alain Delon en Romy Schneider. De foto is uit 1962. Foto @AFP

Meer weten over het festival dat gehouden wordt van 13 mei tot 24 mei, kijk op www.festival-cannes.com

Beeldmateriaal: Festival Cannes

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s