TV5MONDE viert de week van de Franse taal en de Francofonie

Omdat het op 21 maart de Dag van de Internationale Francofonie is staat de gehele maand maart in teken van de Franse taal en de Francofonie. Er zijn op meerdere terreinen activiteiten rond het thema Franse taal en de Francofonie. Zo zijn er lezingen, workshops en voorstellingen. Voor meer info, klik hier 

Daarnaast heeft TV5MONDE een mooi aantal Franstalige films op het programma staan.

Op zondag 10 maart om 21:00 is er de film MORT À VENDRE te zien onder regie van Faouzi Bensaïdi (België/Marokko/Frankrijk, 2011)

Hoe ver zou je gaan voor de liefde? Tétouan in Marokko. Soufiane, Malik en Allal, drie onafscheidelijke kleine boefjes, besluiten om drugsbaronnen te worden. Als Malik hals over kop verliefd wordt op Dounia, een hoertje, gooit dit hun plannen in de war …

Zondag 17 maart om 21:00 kan je LE GRAND MEULENS zien op TV5MONDE onder regie van Jean-Daniel Verhaeghe (Frankrijk, 2006)

François wordt vrienden met Augustin Meaulnes, een stoutmoedige, impulsieve jongeman door wie hij al snel gefascineerd raakt. Hij helpt hem het kasteel te vinden waar het meisje woont op wie hij verliefd is geworden.

Zondag 24 maart om 21:00 is er MISÉRICORDE te zien onder regie van Fulvio Bernasconi (Zwitserland/Canada, 2016)

In het koude Quebec rijdt een vrachtwagen een jonge Indiaan aan en laat hem voor dood achter. Thomas, een politieagent die op vakantie is in Quebec, is vastbesloten de dader te vinden en stelt een onderzoek in, onder de argwanende blikken van de lokale politie.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s