Fête du Champagne festival Amsterdam

In Nederland drinken we eigenlijk alleen bubbels tijdens Oud en Nieuw. In Frankrijk is het heel normaal dat je als aperitief een glas bubbels drinkt. Dat moet hier in Nederland ook meer een gewoonte worden moet de organisatie van het Fëte du Champagne gedacht hebben. Want op 28-30 juni 2019 vindt er in het Rembrandtpark in Amsterdam het allereerste Fëte du Champagne plaats. Ben je dol op bubbels, Franse sfeer, chansons en lekkere happen? Dan is dit festival wat voor jou.

Schermafbeelding 2019-05-04 om 23.18.59.png

Er zijn meer dan 100 Champagnes te proeven, live optredens te horen, je kunt zelfs een potje petanquen en aanschuiven aan de picknicktafels voor een heerlijke confit de canard of mooi stuk camembert. Als klap op de vuurpijl kan je ook nog leren hoe je een champagnefles moet sabreren. Kortom genoeg te doen voor de bubbels liefhebber. Ook  als je niet zo’n bubbel drinker bent want er worden ook de nodige wijnen geschonken.

feteduchampagne.nl

Ik mocht eens bij een mooie wijn- en spijsproeverij aanwezig zijn lees hier het blogartikel hierover.

Meer weten over het Champagnehuis Veuve Clicquot, lees het hier

en over Moet et Chandon, lees het hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s