De Franse favorieten spullen van Mireille (Van Franse bodem)

De Franse favorieten spullen van……Mireille den Hartog. Als eigenaar van de website Van Franse bodem trap ik deze nieuwe rubriek af: mijn 5 Franse favorieten spullen. Nu eens geen recepten of gerechten, maar spullen die je dagelijks gebruikt, waar je mee leeft, die je mist als je ze niet meer hebt of kwijt bent, spullen die bij je horen. Wat zijn jouw favorieten van Franse bodem?

De Bretonse streepjestrui

Het hoeft van mij niet een echte Saint James trui te zijn, al heb ik die natuurlijk wel in de kast hangen. Alles waar maar een streepje in is verwerkt vind ik leuk om te dragen. Een onmisbaar kledingstuk, vooral in de zomer. Voor de winter heb ik gestreepte coltruien of draag ik mijn Saint James shirt onder een jasje.

N_art4940_Memo2_6

Le Creuset pan

Deze pan van Le Creuset staat standaard bij mij op de elektrische kookplaat. Ik maak er van alles in, Couscous, maar ook Boeuff Bourguignon of visschotel. Een pan voor het leven en niet alleen voor draadjesvlees dus.

0024147261933_mi1_pd1500x1500_1

Le Petit Marseillais deoderant

De producten van Le Petit Marseillais zijn hier in huis niet aan te slepen. Ze worden niet alleen voor eigen gebruik ingekocht in Frankrijk, maar worden ook erg veel weggegeven als cadeautje. De deo ruikt erg lekker en, niet geheel onbelangrijk, werkt prima.

le-petit-marseillais-déodorant-spray-24h-coquelicot-200ml

Opinel zakmes

Dit roestvrijstalen zakmes van Opinel gaat sowieso altijd mee als we naar Frankrijk gaan. Een handig voorwerp voor de picknick.

th

Longchamp shopper

Met deze shopper kom je toch altijd een beetje chic voor de dag. Als ik voor de website op stap ga, neem ik hem eigenlijk altijd standaard mee. Mijn fototoestel en ander spullen kunnen er gemakkelijk in. Wanneer ik ergens 1 nacht moet overnachten fungeert hij als reisshopper.

longchamp_tote_bags_le_pliage_1899089A23_0

 

 

 

Wil jij ook een keer met je Franse favorieten spullen in deze rubriek? Stuur dan een mail naar vanfransebodem@gmail.com of bel 06 1461 83 66 en laat ons weten wat jouw 4 of 5 favorieten Franse producten zijn.

3 reacties op “De Franse favorieten spullen van Mireille (Van Franse bodem)”

  1. sandra Avatar

    Ik kocht jaren geleden een gestreept jurkje van Saint James in Antibes en draag het nog steeds! Ook mijn Longchampshopper zou ik niet meer kunnen missen.

    Geliked door 1 persoon

    1. Mireille den Hartog Avatar

      Streepjes zijn altijd goed net als de Longchamp tassen van groot naar klein. Komen altijd van pas. Gr. Mireille

      Geliked door 1 persoon

  2. De Franse favorieten van Maurien van website Een lust voor het oog – Van Franse bodem Avatar

    […]  Mireille heeft mij naar mijn Franse favorieten gevraagd. Uiteraard veel overeenkomsten met die zij al genoemd heeft, maar hier mijn […]

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Welkom op Van Franse bodem, een blog over allerlei leuke dingen op Frans gebied in Nederland. Denk aan Franse producten, films, boeken, restaurants, hotspots, tentoonstellingen en allerlei andere interessante Franse (uitgaan)tips!
Geniet en kom in Franse sferen.

Franse adressen in Nederland

Abonneren

Voer je e-mailadres hieronder in om updates te ontvangen.

Prenons contact

Leven in Frankrijk, het magazine in Nederland over het Franse leven.
Franrkijkboeken.nl, de site met alle boeken die iets Frans hebben
French food stories
Alles over de Franse keuken