Aigle regenlaars en scholfilet

aiglenieuw

Aigle regenlaars in combinatie met scholfilet met amandelen. 

Twee “producten” die mij erg doen denken aan de vakanties uit mijn jeugd in Bretagne, Frankrijk. De regenlaars die we vaak nodig hadden tijdens onze vakantie vanwege de vele regenbuien en de vis aan de fantastische maaltijden die wij ’s avonds aten in de door mijn moeder uitgekozen hotels.

De Aigle regenlaars

Rond 1850 raakte twee Amerikanen met elkaar aan de praat over de rubberboom. Beide zagen wel handel in de sappen van deze boom, die verwerkbaar zijn tot rubber. De ene zag meer in autobanden voor de Amerikaanse markt. De andere Amerikaan dacht meer aan laarzen en kleding en vertrok met zijn idee naar Frankrijk. Daar woonden veel boeren en het regende nog wel eens daar in het Franse land. Om droge voeten te houden hadden deze boeren vast rubberlaarzen nodig zo dacht Hiram Hutchinson.

4a6595ce837f1617afd0f45e6630adcc

Hij vestigde zijn bedrijf in Frankrijk en bedacht een merknaam, a L’Aigle oftewel, met de Arend, een soort eerbetoon aan zijn moederland Amerika. De Franse boeren vonden zijn laarzen fantastisch en al snel kwamen daar nieuwe producten bij, zoals lieslaarzen, rijlaarzen, tenten, vloermatten en veldbedden. Het Aigle merk veroverde in snel tempo Europa en later ook Amerika. Je kunt wel zeggen dat de cirkel hiermee rond is. 

logo-aigle-3De laars met de arend is de meest verkochte rijlaars van de wereld. Het merk staat voor robuust, comfortabel en stijlvol. En heel belangrijk het houdt je voeten droog bij regen! Maar goed dat die Amerikaan naar Frankrijk gekomen is.

images-1

Kijk voor meer informatie op hun mooie website: http://www.aigle.com

Scholfilet met Amandelen

(voor 4 personen)

4 scholfliets, 2 eetlepels bloem, 50 gr. boter, 2 eetlepels olijfolie, amandelschaafsel, bladpeterselie fijngehakt, sap van een citroen en peper en zout.

Leg de scholfilets op een snijplank en bestrooi ze met peper en zout en daarna met de bloem, niet te veel er moet een fijn laagje opzitten. Smelt de helft van de boter met de olijfolie in een grote koekenpan. Zodra de boter begint te schuimen leg je de filets erin. Bak ze mooi goudbruin. Leg ze op een bord en houd ze warm. Doe de andere helft van de boter en de amandelen in de pan en bak deze goudbruin, doe de peterselie en citroensap erbij en bestrooi het geheel met peper en zout. Verdeel de filets over de borden, schenk de amandelsaus erover en serveer. Bon Appétit!

IMG_1753

Recept komt uit het boek: Het Franse brasserie kookboek

3 reacties op ‘Aigle regenlaars en scholfilet

  1. Dit is op Van Franse bodem herblogden reageerde:

    OUVERTURE DEEL 2
    De aankomende weken herblog ik een aantal artikelen waar ik mee begonnen ben op mijn blog. Vandaar de naam OUVERTURE. Ik herblog deze artikelen omdat ze tijdloos zijn, opnieuw gelezen kunnen en mogen worden en omdat het gewoon leuke artikelen zijn om nog eens te lezen zodat ze niet in de vergetelheid raken. Oud wordt weer nieuw! Veel leesplezier met deze serie OUVERTURE!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s