Bij Voilà waan je je even in Frankrijk

winkel Frankrijk

Dat mijn blog al enige bekendheid heeft lees ik niet alleen af aan het feit dat zo’n 4000 bezoekers per maand mijn blog weten te vinden maar ook dat ik steeds meer vragen krijg van mensen die “iets met Frankrijk doen” en of ze dan op mijn blog mogen met hun verhaal, bedrijf of organisatie. Daar ben ik nogal kritisch in. Ik ben heel duidelijk, het moet over Frankrijk gaan en/ of over een product van Franse bodem.

En dan nog kan ik beslissen om de samenwerking niet aan te gaan. Ik ben tenslotte mijn eigen “baas”. Maar soms tref ik vragen die ik erg leuk en interessant vind en zelfs graag op mijn blog wil plaatsen. Zo kwamen Gitta & Annika met een berichtje over hun nieuwe winkel Voilà in Scheveningen. Een Franse boetiek met producten van Franse bodem die inmiddels twee maanden open is. (Mijn idee van een winkel van Franse bodem was dus niet zo nieuw!) Daar wilde ik wel meer van weten. Daarom hierbij het verhaal achter het kleine warenhuis met enkel het beste uit ‘La Douce France’.

Frankrijk winkel

“Voilà !’’; Dé Franse winkel van Nederland, met het allerbeste wat Frankrijk te bieden heeft!

Al wandelend door de meest authentieke winkelstraat van Scheveningen, verrijst in de verte een levensgrote Eiffeltoren. In het hart van dit vissersdorp, vlakbij de Oude Kerk, komt het beste van Frankrijk samen.

Wanneer je ‘’Voilà’’ binnenkomt oogt het Frans, ruikt het Frans én klinkt het Frans. Kortom; met één stap over de drempel sta je plotsklaps middenin Frankrijk! ‘’Bienvenue en France !”

winkel Frankrijk

Bij binnenkomst waan je je bij de kruidenier van vroeger. In de ‘’épicerie fine’’ van Voilà vindt je alle lekkernijen die een Fransman maar kan bedenken. Op een oude, gerestaureerde bar worden speciaalbieren uit Parijs en de Lubéron gepresenteerd. Er zijn heerlijke delicatessen zoals o.a. de visconserven van La Belle-Iloise en ambachtelijke chocolade van Comptoir de Mathilde. Zelfs de verpakkingen van al dit lekkers zijn een lust voor het oog!

winkel Frankrijk

Maar dat is nog niet alles, want naast lekkernijen zijn er ook authentieke Bretonse truien (Armor Lux), Baskisch keukentextiel (Jean-Vier) en zeep uit Marseille (Marius Fabre) bij Voilà te vinden! En dit is maar een kleine greep van de merken die zijn samengebracht in deze prachtige boetiek. Iedere streek die Frankrijk kent wordt vertegenwoordigd.

Met op de achtergrond ‘’La Douce France’’ van Charles Trenet, zwijmelen we door de winkel en bewonderen we al het moois.

Frankrijk winkel

In oude gestapelde fruitkisten pronkt handgemaakt aardewerk uit Zuid-Frankrijk van Barbotine en Bleu d’Argile. De ovenschalen van Barbotine uit Aubagne vallen op door hun robuuste verschijning en warme kleuren. Het romantische servies van Bleu d’Argile is daarentegen zo fijntjes geboetseerd dat het wel porselein lijkt. En zo bijzonder als dit servies is, zo bijzonder is ook de stad waar het vandaan komt; Vallauris. Dit stadje werd wereldberoemd door het jarenlange verblijf van Picasso die daar met zijn aardewerk het oude ambacht nieuw leven inblies.

winkel Frankrijk

Met een Frans hart en de droom om in Parijs een winkeltje te beginnen, studeerde Annika Frans. Toen ze echter door de liefde in Scheveningen belandde moest deze droom bijgesteld worden. Met alle Franse expats om de hoek, een Franse school en een Franse ambassade in buurt, werd haar missie al gauw duidelijk; een Franse winkel in Scheveningen! Na wat onderzoek bleek dat een aantal mooie en exclusieve merken lastig danwel niet verkrijgbaar waren in Nederland.

Dit resulteerde uiteindelijk in “Voilà !’’; Dé Franse winkel van Nederland, met het allerbeste wat Frankrijk te bieden heeft!

Voilà !
Keizerstraat 34
2584BJ Den Haag
Tel.: (+31) 06 49 077 099
 info@voila.nl
 www.voila.nl

Tekst en beeld: Voilà Scheveningen, Gitta & Annika

4 reacties op “Bij Voilà waan je je even in Frankrijk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: