Romy Schneider op TV5MONDE

Het zijn niet de nieuwste film maar wel met een icoon als hoofdrolspeelster namelijk Romy Schneider. We kennen haar allemaal wel uit de film Sissi (1955). Ze speelde ook een geweldige rol in de misdaadfilm La Piscine die in 2016 een remake kreeg onder de naam A Bigger Splash
Geniet deze maand op TV5MONDE van twee films met de tijdloos mooie Frans-Duitse actrice Romy Schneider.

LA VOLEUSE (Nederlands ondertiteld)
Donderdag 20 april om 21:00
Julia is twee jaar getrouwd met Werner en bekent hem zes jaar eerder van een kind te zijn bevallen waar zij afstand van heeft gedaan. Haar zoon terugvinden wordt een obsessie. Als de adoptieouders weigeren het kind terug te geven, kidnapt ze Carlos …
Regie: Jean Chapot (Frankrijk/Duitsland, 1966)
Rolverdeling: Romy Schneider, Michel Piccoli

 LE MOUTON ENRAGÉ (Nederlands ondertiteld)
Donderdag 27 april om 21:00
Nicolas Mallet, een bescheiden bankmedewerker, is een verlegen en introverte man. Op een dag durft hij een jonge vrouw op straat aan te spreken en krijgt hij wat meer zelfvertrouwen. Geholpen door zijn vriend Claude Fabre, verandert hij langzaam maar zeker in een zelfverzekerde verleider…
Regie: Michel Deville (Frankrijk/Italië, 1973)
Rolverdeling: Jean-Louis TrintignantRomy Schneider, Jane Birkin

Romy Schneider in de film La Piscine.

Willem Millenaar, directeur des cours van de AF Coeur de Zélande en juryvoorzitter van de Prix de TV5MONDE tijdens “Vive la France”, de zijcompetitie van “Film By The Sea” is groot fan van de Franse film La Piscine. Toen ik hoorde dat hij een gastcollege had gegeven over deze zinderende film vroeg ik hem dit op te schrijven voor een mooi blogartikel. Ik ben namelijk zelf ook reuze fan van deze broeierige film van Franse bodem. Een icoon uit de jaren ’60. Lees het artikel hieronder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s