De Le Creuset shop in Amsterdam

Le Creuset

Wij, Nederlanders, hebben even moeten wachten, maar na Parijs hebben wij nu ook een heuse Le Creuset Shop. In juli van dit jaar geopend in Parijs en nu op 16 september al in Amsterdam en wel op de Heiligeweg 22, midden in de binnenstad. Voor mij als Amsterdamse bekend terrein, want mijn oom had vroeger in een zijstraat van de Heiligeweg een kroeg. Nu, zoveel jaar later, ben ik daar weer terug om de opening mee te mogen maken van de Le Creuset shop. Een zeer mooi uitziende winkel waar het gehele actuele assortiment van Le Creuset en Screwpull aanwezig is. Ook een aantal artikelen die ik al op de Trademart beurs gezien had begin deze maand.

Le Creuset

Voor het pand van Le Creuset stond de oranje gekleurde 2 CV die ook van het voorjaar op de beurs stond. De opening werd verricht door Alain Caron, een bekende chefkok van de televisie. Hij opende de winkel met de noviteit van Le Creuset hier in Nederland, de RVS pannen collectie. Door het onthullen van een pannenset was de winkel geopend en konden de genodigden, in dit geval de pers, al het moois in de winkel gaan bekijken.

Le Creuset

Na het nuttigen van een aantal heerlijke amuses, kregen alle gasten een klein Le Creuset pannetje met boeuf bourguignon, waarna citroentaart werd geserveerd. Dit alles natuurlijk klaargemaakt in  de artikelen van Le Creuset.

Le Creuset

De winkel oogt ruim en is overzichtelijk. Het personeel in de winkel is zeer vriendelijk en heeft een hele persoonlijke benadering, de klant is duidelijk koning, toepasselijk op deze prinsjesdag. In het weekend worden er gerechten klaargemaakt in de winkel en kun je dus heerlijke gerechten gaan proeven die bereid zijn in al die mooie artikelen die Le Creuset te bieden heeft. Zeker een bezoekje waard als je in Amsterdam bent, al was het alleen maar om ideeën op te doen. Une bon shop!

Meer informatie en vragen over de Le Creuset winkel:

Heiligeweg 22 | 1012 XR Amsterdam | 020 422 27 40 | amsterdam@lecreuset.nl | www.lecreuset.nl

 

Meer informatie over de Le Creuset pannen, lees dan hier, één van mijn allereerste blogposts op dit blog over de Le Creuset pan.

Le Creuset

14 reacties

    • Hallo Lucie, de Chiffon Pink serie bestaande uit mokken en pannen komt in oktober uit. Nog even wachten dus. Maar tegen die tijd zeker naar de winkel gaan want het is een limited edition. Ikzelf ga op jacht naar de roze mokken!
      Groetjes Mireille

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s